Oprița nu interzice șprițul la Metalul, dar impune limite. „Sper că vor să spele rușinea”

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 16:11 Seria 2
Oprița nu interzice șprițul la Metalul, dar impune limite.**

Debutează ca antrenor într-un moment în care puțini și-ar fi asumat responsabilitatea, dar Daniel Oprița e foarte optimist și îndrăznește să mai spere chiar și la promovare.

Plecările lui Marian Pană și a întregului său staff din Valea Domanului au grăbit instalarea lui Daniel Oprița în funcția de antrenor principal la Metalul. Deși încă face față cu brio pe teren, vârful care a îmbrăcat tricourile celor mai importante echipe din țară pare entuziasmat de noul său rol la gruparea rosso-nera. „De fiecare dată un început e greu. Sunt emoții, am nevoie de câteva zile să mă obișnuiesc. Am făcut deja primele antrenamente, e din ce în ce mai bine și eu cred că mă voi descurca”, a spus Oprița.

Rezultatele, dar mai ales evoluțiile foarte slabe din ultimele etape, la care se adaugă escapadele nocturne ale fotbaliștilor, au stricat atmosfera în Valea Domanului, astfel că nu e momentul cel mai fericit să debutezi pe banca tehnică. Nu e deloc ușor, pentru că sunt multe de schimbat și de pus la punct. Daniel Oprița însă și-a asumat acest risc, iar dacă îi va ieși în aceste ultime trei etape înseamnă că va trece un prim examen foarte important din cariera lui de antrenor.

Încă mai speră!

Oprița a decis ca în ultimele trei meciuri să conducă echipa doar de pe bancă, fiind exclus să-l mai vedem în teren. „E un meci important, pe care vrem să-l câștigăm. Eu am mare încredere, am vorbit și cu băieții și sper ca ambiția lor după meciul slab cu Slatina să ne ajute să câștigăm la Vâlcea. Doar așa mai putem spăla rușinea după meciurile de acasă. Eu sunt convins că ne vom întoarce cu un rezultat bun. Sincer să fiu, mă leg și de ultima șansă. Nu se știe niciodată, noi încercăm să câștigăm toate cele trei meciuri și vedem la final cu ce ne alegem”, a mai declarat noul antrenor al Metalului.

Vrea altă atitudine!

Daniel Oprița a vorbit și despre ieșirile nocturne ale foștilor săi colegi, de acum elevi, și afirmat că vrea să vadă la aceștia o altă atitudine, atât în teren, cât și în afara lui. „Vreau să văd la ei plăcerea de a juca, să-i văd că joacă fără frică, să văd o altă atitudine, că la meciul cu Bistrița, în prima repriză, cu Slatina, cu Vâlcea, nu am văzut asta. Vâlcea nu are valori mai mari ca noi, e o echipă poate mai slabă ca noi, dar a avut atitudine. Vor fi câteva schimbări, nu pot face foarte multe, dar vor fi. Legat de aceste probleme despre care s-a scris, nu zic că nu sunt, dar la toate echipele de fotbal și la ce mari se întâmplă. Fiecare are viață privată. Dacă vor să bea, o pot face la ei acasă, nu pot să mă duc peste ei. Bine, nu e normal ca după meciul cu Slatina, care a fost cum a fost, e o greșeală, dar nu cred că au făcut chiar așa cum s-a scris. Sper să nu se mai întâmple de acum încolo, am vorbit cu ei, pentru că aici a fost bine, banii sunt la zi. E posibil să meargă în altă parte și să-și dea seama că aici a fost bine. Sper să fi învățat din asta, să demonstreze la Vâlcea că au greșit și că vor să spele rușinea”, a mai afirmat Oprița.

Metalul Reșița va juca miercuri, de la ora 18, pe terenul lui CSM Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 16:11 Seria 2
Pe aceeași temă