OFICIAL – Falub e noul antrenor al ASA. A condus primul antrenament și debutează cu Vâlcea

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 25 Mar. 2014, 14:45 Seria 2

UPDATE: ASA Târgu Mureș a confirmat în această după-masă, pe site-ul oficial al echipei, numirea ca antrenor principal a lui Adrian Falub. Tehnicianul a pregătit UTA de la reluarea returului Ligii a II-a, însă sătul să mai înghită promisiunile lui Adrian Marțian a acceptat oferta transilvănenilor.

Adrian Falub preia ASA Târgu Mureș pe locul trei în clasamentul general al Seriei a II-a, cu 28 de puncte, și pe primul loc în actualul clasament al play-off-ului.

Tehnicianul a condus în această dimineață antrenamentul noii sale echipe și va sta pe bancă la partida de mâine, de la Râmnicu Vâlcea. Staff-ul tehnic este completat de Claudiu Șomfălean, antrenor secund și Darius Miclea, preparator fizic.

Iată comunicatul de numire al lui Falub:

„Adrian Falub este noul antrenor principal al echipei ASA Tîrgu-Mureș. După discuțiile din ultimele zile, conducerea clubului și antrenorul au ajuns la un acord, pentru preluarea postului.

Pentru Falub acest lucru reprezintă o revenire la Tîrgu-Mureș, tehnicianul reușind promovarea în Liga 1, cu FCM Tîrgu-Mureș, în sezonul 2009-2010.

De-a lungul carierei de fotbalist, Falub a evoluat la câteva formații importante: U-Cluj, FC Basel, Gloria Bistrița și FC Național. Munca de antrenor și-a început-o tot la U-Cluj, pregătind și echipele Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Tîrgu-Mureș, Poli. Iași și ultima dată UTA Arad.

Adrian Falub a condus în această dimineață antrenamentul echipei și va sta pe banca la partida de mâine, de la Rm. Vâlcea. Staff-ul tehnic este completat de Claudiu Șomfălean, antrenor secund și Darius Miclea, preparator fizic.

Îi urăm bun venit lui Adrian Falub la ASA Tîrgu-Mureș și cât mai multe victorii pe banca roș-albastră.”


 

Fostul antrenor al divizionarei secunde de fotbal FC Municipal Târgu-Mureș, Adrian Falub, cel cu care promova echipa mureșeană în Liga I în urmă cu patru ani, Adrian Falub a revenit la cârma echipei, sub numele de ASA în prezent.

Falub a preluat echipa cu șase etape înaintea încheierii ediției 2009-2010 de la Cosmin Bodea și s-a aflat pe banca tehnică alte șase etape în prima divizie. În urmă cu aproape patru ani, după aproape doi ani petrecuți la echipă, Cosmin Bodea a fost demis când echipa se afla pe locul 4, cu șanse mari de promovare, după un 0-2 la CS Mioveni. Din etapa a XXVIII-a, mureșenii au obținut victorii pe linie, cu două partide câștigate la „masa verde”, echipele din Petroșani și Turnu Severin fiind retrase și cinci pe teren. Echipa a promovat de pe prima poziție

Înlocuit de Sabău și înlocuitorul acestuia

După 20 de ani, Târgu-Mureșul avea din nou echipă pe prima scenă. Programul de debut a fost unul dificil, cu multe adversare dintre cele care aspirau la locuri fruntașe, iar rezultatele contradistorii. După un start cu stângul, 0-1 pe teren propriu cu FC Brașov, a urmat un 1-1 la Vaslui cu vicecampioana și 1-0 pe teren propriu cu marea surpriză, „meteoritul” Unirea Urziceni. Au urmat însă trei înfrângeri consecutive (0-1 la Oțelul Galați, 2-6 cu Dinamo și 1-3 la Gloria Bistrița) și Adrian Falub a fost demis. Amiabil, cu acordul celor două părți. În locul său a venit cel care i-a cedat acum locul, Ioan Ovidiu Sabău, aflat la al treilea mandat pe banca echipei mureșene.

De specificat faptul că a doua plecare a sa nu s-a datorat nemulțumirii conducerii pentru rezultatele obținute de echipă, deoarece „Moțul” a ajuns la Rapid, una dintre cele care luptau la titlu în acea perioadă și acum se luptă să revină în Liga I.

Schimbarea făcută din mers se petrece într-un moment delicat, cu două zile înaintea unei deplasări dificile, la una dintre candidatele la promovare, CSM Râmnicu Vâlcea. Mai sunt patru etape, alte 10 în play-off și poziția echipei este oarecum asemănătoare cu cea din urmă cu patru ani, loc de play-off, clasament în care sunt încă lideri și un lot considerat superior valoric. Rămâne de confirmat.

„Opțiunea mea și a colegilor din Consiliul Director este Adrian Falub. El cunoaște campionatul și ceea ce se întâmplă la Târgu Mureș, am nevoie de un antrenor care să ducă la bun sfârșit obiectivul propus”, a spus, aseară, Daniel Stanciu, la Digi Sport Special.

Noul antrenor a preluat din mers echipa și a făcut deplasarea la Râmnicu Vâlcea. „Încă nu am semnat un contract, dar mi-am asumat acest risc. Știe toată lumea ce lot avem și sperăm ca împreună să nu dezamăgim, să readucem lumea la stadion, așa cum a fost și în anii trecuți, când tribunele erau pline. Multe nu sunt deocamdată de spus, încercăm să dovedim prin rezultate”, au fost cuvintele lui Adi Falub.

Articol scris de Mihai VEREȘ

 

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 25 Mar. 2014, 14:45 Seria 2
Pe aceeași temă