OFICIAL | Cristian Pustai a revenit la Gaz Metan Mediaș ca antrenor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2016, 19:53 Actualizat: 06 Apr. 2016, 19:54 Seria 2
OFICIAL | Cristian Pustai  a revenit la Gaz Metan Mediaș ca antrenor

FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș au făcut rocadă de antrenori, după ce Leo Grozavu a semnat cu FC Botoșani și Cristian Pustai a ajuns la conducerea liderului seriei a II-a din Liga 2, Gaz Metan Mediaș.

Cristian Pustai (50 ani) se află la al doilea mandat la conducerea echipei Gaz Metan Mediaș. În anul 2008, tehnicianul promova echipa medieșeană pe prima scenă a fotbalului din România, pentru ca la finalul sezonului 2010-2011 să termine cu Gaz Metan Mediaș pe locul 7 în Liga 1 și să obțină calificarea în Europa League, după retrogradarea vicecampioanei Politehnica Timișoara. Antrenorul a reușit să ducă echipa din Mediaș până în play-off. În turul al treilea, a eliminat formația germană Mainz, după o dublă manșă decisă la loviturile de departajare, iar în play-off, Gaz Metan Mediaș a fost eliminată de Austria Viena.

Prima experiență la Mediaș pentru Cristian Pustai s-a încheiat în 2013, când tehnicianul a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, formație care a evoluat în grupele Europa League, după ce a terminat pe locul secund ediția de campionat 2012-2013.

Cristian Pustai a mai dat o mână de ajutor echipei din Mediaș, din postura de consilier, în aprilie 2015, după ce și-a reziliat contractul cu Rapid București. Cu toate acestea, Gaz Metan Mediaș a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut.

În toamna lui 2015, antrenorul a semnat un contract cu FC Botoșani, echipă care și-a propus la începutul campionatului un loc de cupă europeană. Până la urmă, formația finanțată de Valeriu Iftime a ajuns în play-out, după ce a terminat sezonul regulat pe locul 10. Tehnicianul a fost demis după înfrângerea, scor 1-2, în deplasare cu CSU Craiova, în etapa a patra din play-out. Echipa din Botoșani a avut un om în plus din minutul 39, după eliminarea lui Silviu Izvoranu.

Cristian Pustai nu a stat însă prea mult departe de fotbal. Tehnicianul a acceptat oferta echipei Gaz Metan Mediaș, care a terminat pe primul loc sezonul regulat din seria a II-a din Liga 2, cu 53 de puncte și care are ca obiectiv principal revenirea în primul eșalon.

Articol scris de Iulian Coșulețu (Mediafax)

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2016, 19:53 Actualizat: 06 Apr. 2016, 19:54 Seria 2
Pe aceeași temă