„Nu prea am fost pregătiți de un război de o asemenea natură”

18 May. 2012, 15:11 Seria 2

Chiar dacă a preluat UTA cu scopul de a încerca să obțină promovarea de pe locul trei al clasamentului, Adrian Falub a realizat pe parcurs că echipa și clubul nu erau în întregime pregătit să ducă la bun final lupta. Absența unui atacant valoros de careu, dar și alte lucruri tangențiale fotbalului jucat l-au determinat pe tehnicianul „textilist” să admită că formația arădeană nu a fost tocmai favorită pentru ocuparea poziției a treia în seria de Vest a ligii secunde.

„Se poate spune că nu am fost pregătiți pentru un război de asemenea natură. Aveam nevoie de continuitate în rezultate, o echipă care joacă bine pe teren și o alta în spatele acesteia. Nu mă refer la jocuri de culise, arbitraje și alte lucruri de genul ăsta, ci de o organizare mai bună din punct de vedere administrativ. Nu vreau să pasez vina, ea aparține în primul rând jucătorilor și mie, dar cred că ne putem organiza și mai bine”, a explicat fostul fundaș.

Revenind la lipsurile de lot și de alegerile pe care ar fi putut să le facă dacă ar fi preluat echipa încă din iarnă, Falub a precizat: „Mă faceți să vorbesc despre o situație ipotetică, nu știu dacă Drăghici sau Apostu ar fi rămas la UTA. Cu siguranță, ne-am creat destule ocazii și am marcat atât de puține goluri. O echipă care vrea să promoveze trebuie să înscrie mai mult, căci în apărare am stat destul de bine. Cu excepția meciului de la Bsitrița, când am luat accidental trei goluri, am avut o medie bună la capitolul goluri încasate. Dar, atacul ne-a trădat și acest lucru trebuie să-l reparăm în sezonul următor dacă vrem să avem șanse reale la promovare. În rest, sunt un om căruia îi place munca, nu am cereri speciale pentru cei conducere”.

Legat de lupta dusă în acest pentru poziția a treia și rezultatele ultimei etape, Falub a adăugat: „Severinul e ca armata lui Soliman pașa, calcă totul în picioare, așa că mă așteptam să bată și la Târgoviște. Între noi și Luceafărul a fost o remiză echitabilă, dar zic că am fost la înălțime pe terenul uneia dintre formațiile bune ale campionatului”.

În fine, Adrian Falub ne-a mărturisit că nu a purtat o discuție serioasă cu Giovanni Catanzariti despre ceea ce va urma sezonul următor. „Săptămâna viitoare voi vorbi cu președintele despre ceea ce se dorește pe mai departe la acest club. Campionatul viitor trebuie pregătit din timp, dacă aspirațiile rămân înalte”, a încheiat „principalul” arădenilor.

Sursa: Sport Arad

18 May. 2012, 15:11 Seria 2
Pe aceeași temă