Niculescu își avertizează fotbaliștii: „Cine e mai în formă va juca”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 27 Aug. 2014, 19:46 Seria 2
Niculescu își avertizează fotbaliștii:**

Antrenorul lui CS Mioveni, Claudiu Niculescu, s-a declarat, cu câteva zile înainte de înce­pe­rea campionatului, mulțumit de perioada de pregătire de vară avută cu echipa sa. Invitat alături de președintele executiv Telu Stancu la Absolut Tv, la emisiunea „Ora de Sport”, fostul atacant al lui Dinamo a vorbit des­pre lo­tul pe care îl are la dispoziție și des­pre în­ce­pu­tul de campionat.

Niculescu a explicat ce so­luții are pentru posturile cheie din for­ma­ție, dar și că în lotul său sunt dublaje pe toate pos­turile. De asemenea, antrenorul a făcut o ra­dio­grafie și a meciurilor amicale dis­putate în această vară.

S-au pregătit foarte bine

– Cum a decurs perioada de pregătire?
– A decurs foarte bine din toate punctele de vedere, începând cu prima zi de când antrenez această echipă și până în acest moment. Și mă refer și la jucătorii care au venit, la condițiile foarte bune de cantonament și la condițiile pe care le avem și aici. Trebuie spus că s-a finalizat terenul de la Grup, un teren foarte bun, cu un gazon bun, unul cu care  nu se pot lăuda multe echipe de Liga I. Iar băieții au răspuns foarte bine, cu toții, fără excepție, s-au pregătit foarte bine. Iar la cei cu foarte bine putem vorbi despre Dragalina ce venea după o perioadă lungă de inactivitate din cauza unei accidentări. El a tras foarte mult, pentru că știa că era în urmă, și nici acum nu este la potențial maxim, iar el știe foarte bine ce poate. Eu aștept cu mare încredere să înceapă acest sezon, chiar dacă va fi unul infernal.

– În această vară s-a completat și lotul…
– Au venit doi fundași centrali foarte buni, Calvin din Ungaria de la Bekescsaba, jucător pe care îl știu de pe vremea când juca la UTA în Liga I, și Ionuț Rada, tot din Liga I de la Pandurii. Apoi mai sunt trei jucători împrumutați, toți Under 21, Răzvan Greu de la U Cluj, Mârzeanu și Bălan de la Universitatea Craiova. Lor li se adaugă Edi Stoica, un fundaș stânga foarte bun cu care am lucrat la Vâlcea și în care am mare incredere, plus Nilă care este de fapt o revenire la CS Mioveni, după ce ultima dată a fost la SCM. Sunt mulțumit de ce am adus până în acest moment și cred că putem face treabă împreună. Am mari speranțe, chiar dacă, la prima vedere pe hârtie, începutul e infernal, eu am încredere că vom începe bine.

Mulțumit de jocuri

– Echipa a obținut mai multe victorii și egaluri în meciurile amicale. Cum s-au prezentat jucătorii?
– Am alternat jocurile bune cu mai puțin bune. Dacă la început nu ne-au interesat rezultatele, pe parcurs a început să mă intereseze și acest aspect, pentru că e important pentru moralul jucătorilor să câștige și partidele amicale. Am avut destul de multe meciuri în această perioadă, lun­gă într-adevăr, dar ăsta e sistemul competițional în România,  jucăm 3 luni și 3 luni stăm. Sunt mulțumit de aceste jocuri, se poate însă și mai bine, dar ușor, ușor, odată cu trecerea etapelor, acești băieți pot atinge o formă maximă și putem avea rezultate foarte bune împreună. Am încredere foarte mare în acest lot.

– Ești mulțumit de componența lotului?
– Avem soluții pe toate posturile, cel puțin două soluții. Sunt posturi unde avem trei și chiar patru pe același post. Rămâne să fiu eu inspirat, dar e vorba și de randamentul pe care îl dau ei pe teren. Asta e foarte important pentru o echipă de fotbal care dorește să facă performanță. Și spun asta și din punctul meu de vedere, de exemplu, în 2006 – 2007, anul când am luat titlul de golgheter, în față nu eram doar eu, ci și Danciu, și Ganea. Dacă nu jucai bine, era sistemul de rotație, și nu îți convenea să rămâi pe bancă. Stăm bine și numeric, și valoric, depinde doar de ei, ce vor arăta pe teren. E simplu, cine e mai în formă va juca. Sper să facem un sezon bun. Sunt convins că reușim acest lucru, să creăm acel nucleu de bază în acest sezon, în vederea următorului sezon unde obiectivul este promovarea în Liga I. Eu mi-aș fi dorit promovarea în acest sezon, dar e foarte greu, însă, dacă se ivește posibilitatea, nu ne dăm la o parte. Lotul este foarte bun. Cu toții sunt băieți de caracter, muncitori, se adaptează repede cerințelor, iar atmosfera bună aduce și rezultatele. Sunt conștient că va fi extrem de greu, dar, în același timp, cred cu tărie că acești băieți sunt capabili de lucruri foarte frumoase.

Doi – trei executanți de lovituri

– Lucrați și la loviturile libere unde tu erai specialist?
– Avem 2 – 3 executanți, Dragalina, Edi Stoica, care execută foarte bine și a și marcat. Ne antrenăm și la asta. Cu această calitate te naști, însă trebuie, bineînțeles, să exersezi… La antrenamente e foarte ușor să execuți, nu e ca la meci. Ai zid în față… Și la 11 m exersăm. Mă bazez foarte mult pe acest lucru pe astfel de faze și nu vreau să scap din vedere absolut nimic, un meci se poate câștiga sau pierde dintr-o fază fixă. Sunt meciuri în care nu iese jocul, este un joc încâlcit de uzură, dar o fază fixă poate decide. E foarte important în economia unui joc.

Minimum doi pe post

– Aveți variante bune în atac?
– Aici este un post cheie ca și al portarului. Avem variante, Năstăsie, Nilă, Bălan. Am văzut și atacanți foarte buni, dar, dacă nu sunt ajutați și de echipă, să ducă mingea în fața porții… Am căutat în toată această perioadă un atacant de valoare, care să fi jucat și la Liga I. Am găsit, dar foarte scump, cu  pretenții financiare. Sunt jucători pe care noi i-am ofertat în această perioadă și nu ne-am înțeles, iar ei acum stau acasă. E foarte important să ai atacanți buni, sunt foarte importante reușitele atacanților, pentru că asta e menirea atacantului. Degeaba joci bine nu știu câte meciuri, pentru că lumea te întreabă câte goluri ai marcat. Asta e meseria ta, dar, repet, și echipa trebuie să aducă mingea acolo, iar noi avem jucători care au calități necesare să facă acest lucru.

– În partidele amicale au jucat toți…
– Am încercat în această  perioadă și am reușit, în mare proporție, să împart minutele, să aibă toți șanse egale ca să poată să demonstreze că merită să joace în primul 11.

– Ce obiectiv aveți în Cupă?
– Cupa nu o neglijăm deloc. Ne dorim să mergem mai departe.

– Ce le transmiți suporterilor?
– Că îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion, pentru că acești băieți tineri au nevoie cât mai mult de aportul fanilor. Sper să vină, pentru că altfel e fotbal cu spectatori. Vom face tot ce stă de noi să nu dezamăgim.


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 27 Aug. 2014, 19:46 Seria 2
Pe aceeași temă