Neagu explică gestul de a le cânta fanilor: „A fost ceva spontan, suporterii au crezut că-i certăm”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 14:33 Seria 2

De sâmbătă, de când imaginile video cu gestul fotbaliștilor care le-au cântat suporterilor din tribună au făcut ocolul țării și chiar al lumii prin intermediul unor site-uri de specialitate, numele clubului UTA se află pe buzele multor pasionați ai sportului rege. Se vorbește despre originilatiatea, unicitatea evenimentelor, iar impresia generală a fost că totul a fost gândit dinainte, premeditat.

Însă, George Neagu, inițiatorul momentului ce a înmuiat inimi și a stors lacrimi povestește exact cum au stat lucrurile sâmbăta trecută. „Speram foarte mult într-un rezultat bun, așa că stabilisem să mergem la suporteri pentru a le mulțumi pentru că datorită lor am ajuns să jucăm meciul cu Bihorul. Până la urmă, a fost remiză, însă am zis că fanii noștri apreciază atitudinea înainte de rezultat și ne-am dus spre ei. Ideea de a urca în tribună mi-a venit pe loc și asta și pentru că accesul la tribuna întâi era mai ușor decât în peluză. Același lucru a fost valabil și pentru suporteri, cărora le era mai ușor să ajungă pe teren. Oricum, a fost puțină confuzie în rândul susținătorilor noștri. Colin (n.a. Mesz) s-a speriat, credea că-l certăm când l-am rugat să meargă pe gazon. Când am început să scandăm: > am văzut foarte mulți suporteri înlăcrimați și ne-am dat încă odată seama ce sentimente puternice trezește acest club mult încercat în ultimii. Ne-am convins din nou că UTA trăiește prin suporterii ei”, a precizat căpitanul echipei „textiliste”.

Tot fundașul stânga mai recunoaște că nimeni nu se aștepta ca evenimentele de sâmbătă din Calea Aurel Vlaicu să facă furori pe internet, să intre în casele a milioane de oameni, dar – până la urmă – consideră că e bine să vadă întreaga lume ce înseamnă spiritul „alb-roșu”. „Nu ne gândeam că o să iasă chiar așa, să culegem aprecieri din toate părțile. În loc să ne dezbine, cum și-ar fi dorit unii, evenimentele din ultimul timp de la club ne-au unit mai mult ca oricând. Descătușarea din partea noastră, a jucătorilor, a venit și pe acest fond. Totul a venit de la sine, a fost ceva spontan”, a mai explicat Neagu.

Sursa: Sport Arad

Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 19 Nov. 2013, 14:33 Seria 2
Pe aceeași temă