„Nea Mircea”, răpus de fostul elev!

02 Dec. 2011, 13:15 Seria 2
„Nea Mircea

Dacă fotbaliștii care au eliminat-o pe Atletico în 1990 recunosc că au avut noroc, mai ales în meciul retur, antrenorul lui Poli din 2009, Ioan Ovidiu Sabău, este de părere că șansa a jucat un rol neînsemnat în „dubla” cu echipa lui Mircea Lucescu.

„Le-am spus înainte de meci că ne pot trata superficial. Cu siguranță ei se gândeau: «Cine-i Timișoara?», iar noi puteam să-i batem doar cu o disciplină extraordinară. Le-am spus că trebuie să alergăm foarte mult și să le anihilăm punctele forte. Nu cred că a contat atât de mult șansa, eu nu am crezut niciodată în noroc. Munca și disciplina au fost hotărâtoare”, a declarat Ovidiu Sabău.

Gigel Bucur a marcat de două ori la Donețk, unde scorul a fost 2-2, iar Poli s-a calificat după un 0-0 la Timișoara. Alb-violeții au ajuns la un pas de grupele Ligii Campionilor, dar au fost eliminați în play-off de VfB Stuttgart (0-2 la Timișoara și 0-0 în Germania).

„Banii se duc, dar ați intrat în istorie”

După meciul tur, Mircea Lucescu era convins că o va bate clar pe Poli la Timișoara. „Am discutat cu nea Mircea la hotel, după meciul de la Donețk. Mi-a spus: ! Eu i-am zis că o vedem, că o să fie care pe care. Iar în retur, nu se poate spune că ne-au dominat”, își amintește Sabău. După obținerea calificării, tehnicianul de atunci al lui Poli le-a spus fotbaliștilor că performanța realizată pe teren era mult mai importantă decât recompensa financiară. „Le-am spus jucătorilor: «Poate voi nu realizați, dar ați intrat în istorie. Banii se duc, dar performanța asta va rămâne!»”, spune Sabău.

Articol scris de Radu FAUR

02 Dec. 2011, 13:15 Seria 2
Pe aceeași temă