„Ne-am dori să terminăm pe primul loc, ca să avem o vacanță mai lungă”. Utiștii nu vor să treacă prin baraje prin a ajunge în Liga 1

Marius ANGHEL 28 Apr. 2016, 12:14 Seria 2

Prin remizele de sâmbătă, din etapa a patra a play-offului ligii secunde, lucrurile nu s-au schimbat deloc pe podiumul seriei de Vest. Mediașul, UTA și Chindia sunt despărțite de trei puncte și, teoretic, oricare dintre ele pot termina în frunte pentru a promova direct sau pe poziția secundă ce duce la meciurile de baraj.

Probabil, după următoarele două runde, lucrurile se pot limpezii, după cum sublinează chiar Cristian Todea. „Noi jucăm o dublă cu Baia Mare, iar Mediaș are două partide interesante cu Târgoviște. De aceste meciuri poate să depindă configurația clasamentului în continuare. Noi sperăm și ne dorim ca după aceste partide să fim mai aproape de locul întâi, spre care privim mereu. Eu cred că cei de la Chindia încă mai au un cuvânt de spus. Și, după cum am văzut, Mediașul se teme mai mult de Chindia decât de noi. Dar, până una alta, trebuie să ne uităm la noi. Cu siguranță, meciurile noastre cu Baia Mare și în special cel de sâmbătă este cel mai important. Să facem noi un meci bun, o reprezentație bună și să ne impunem și apoi mai vorbim și de restul”, consideră antrenorul secund al UTA-ei.

Lansându-se angrenat într-o discuție în perspectivă, cu bătaie ceva mai lungă, Todea a adăugat: „Ne-am dori să terminăm pe primul loc, ca să avem o vacanță mai lungă. Eu aș dori să văd la baraj un meci Mediaș – Botoșani. Dar, este clar că privim și în cealaltă serie, dar și în spre play-out-ul ligii secunde, luând în calcul orice posibilitate”.

Terapie prin muncă la UTA: „Să punem în încurcătură conducerea!”

La finalul partidei cu Gaz Metan Mediaș, Roland Nagy sublinia faptul că echipa sa a suferit la capitolul prospețime fizică și asta pentru că a avut de disputat trei meciuri oficiale în 6 zile, două dintre ele departe de casă.

La UTA, însă, terapia se rezumă la și mai multă muncă. „Am încercat să încărcăm puțin în această săptămână, pentru că săptămâna trecută s-a pierdut foarte mult. Au fost trei meciuri grele, care au consumat mult. Am vrut să încărcăm prin forță, sper să fi reușit acest lucru, iar până sâmbătă jucătorii să ajungă la condiția optimă. Drumul de la Târgoviște spre acasă a fost obositor, apoi am făcut doar antrenamente de refacere. Băieții s-au descurcat foarte bine. Chiar dacă am căzut puțin la un moment dat, să nu uităm că am avut ocazie de gol în ultimul minut în inferioritate numerică. Nu e întâmplător acest lucru, cum și la Târgoviște și la Mioveni am marcat spre final. Asta dovește că avem forță și o pregătire fizică bună. De aceea, trebuia să punem înapoi din ceea ce s-a consumat”, a explicat Cristian Todea.

Întrebat dacă vestiarul simte fremătarea conducerii, care a oferit deja trei prime speciale în play-off, antrenorul secund al „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Am spus-o mai demult că noi vrem să punem în încurcătură conducerea și oamenii care se ocupă de asta și poate am și reușit cât de cât. Și-au dat silința să ne simțim importanți, dar ne dorim mai mult de atât. Vrem să fim și mai importanți. Prin prestații bune, prin rezulatele noastre, sperăm să vorbim la mai concret și de restul (n.a. prima de obiectiv). Deocamdată, totul s-a rezumat la simple discuții, supoziții și nici nu e cazul să se forțeze nota. Poate, peste câteva etape, dar asta depinde numai și numai de noi, de ceea ce vom face pe teren în acest play-off”.

Din informațiile SportArad, pentru victoriile cu Brașovul și Mioveniul și remiza de la Chindia, un titular a încasat deja câte 700 de lei, iar restul până la sută la sută din prima de joc specială oferită dinspre oficialități urmând să se ia la final de sezon. Punctul de acasă cu Mediașul nu s-a premiat de conducere.

În altă ordine de idei, în ședința de miercuri a Comitetului Executiv al FRF s-a decis ca ambele baraje, între ocupantele locului secund din fiecare serie de ligă secundă, respectiv câștigătoarea acestuia și formația de pe poziția a 6-a a play-outului Ligii 1, să se joace după sistemul tur retur. Datele stabilite în acest sens sunt 1 și 4 iunie, respectiv 8 și 12 iunie.

CITEȘTE și: E (și) revanșa lui Burlă: „Conștient că am rămas dator la Baia Mare, un altfel de meci pentru toți colegii mei”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Apr. 2016, 12:14 Seria 2
Pe aceeași temă