„Ne-am descurcat bine și am scos-o la capăt”. Dulcea vorbește despre parcursul CSM-ului în play-out | INTERVIU

Marius ANGHEL 09 Jun. 2016, 17:33 Seria 2

CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat play-out-ul Ligii 2 pe prima poziție, însă nu a fost lipsită deloc de emoții în evitarea retrogradării. Cu un nou antrenor în ultimele 10 etape, echipa olteană nu s-a schimbat prea mult după plecarea lui Alexandru Pelici și a continuat să sufere în joc și în rezultate. Adrian Dulcea a îndeplinit însă singurul obiectiv care mai rămăsese de realizat în aceste condiții, grație celor cinci victorii, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri înregistrate în play-out. Dulcea este mulțumit de ceea ce a realizat la CSM în această perioadă, este convins că se poate face un lot competitiv care să facă performanță în sezonul viitor și spune cum a fost prima sa experiență ca antrenor principal la un club de Liga 2. Toate aceste subiecte le puteți citi în interviul de mai jos, acordat site-ului oficial al clubului oltean.

– Adi, cum a fost, în mare, impactul cu Liga a II-a?
– Nu au fost probleme, antrenasem și ca secund în urma cu trei ani la FC Argeș, tot în eșalonul secund, în plus am avut un an în care am fost principal la Liga a III-a la SCM Pitești. Sunt obișnuit cu munca de antrenor. Unii au spus că nu am experiență, dar nu a fost ceva care să mă sperie, știam exact ce este de făcut.

– Din ce ai văzut în teren, îți pare rău că te-ai retras din fotbalul de performanță?
– Am luat decizia de retragere de două ani, a fost una definitivă și nu pot să spun că îmi pare rău. Am luat acea decizie în momentul în care am început să antrenez ca principal la SCM Pitești, în sezonul 2014-2015.

– O să continui să joci din plăcere în campionatele organizate de AJF?
– M-am simțit foarte bine la Călimănești, o parte din sufletul meu este acolo, e normal să fie așa, acolo am o parte din familie, mulți prieteni. A fost normal să îi ajut când am putut. Pe viitor nu știu cum o să fie, depinde de mulți factori.

Ești mulțumit de ceea ce ai realizat la CSM?
– În mare măsură sunt mulțumit pentru că am început munca în timpul campionatului. Am schimbat sistemul de joc, a fost o perioadă normală în care a trebuit să mă adaptez la noul colectiv, colectivul să se adapteze la cerințele mele. Fotbaliștii au fost foarte receptivi și pot spune că lucrurile au mers bine spre foarte bine. Au fost și sincope, venite după jocuri bune făcute de noi, au fost jocuri pe care nu meritam să le pierdem.

– Care să fie cele mai bune evoluții ale CSM-ului din play-out?
– M-am bucurat la finalul fiecărui joc în care am reușit să înscriem și să nu primim gol. Am făcut ambele faze bine la acele meciuri. Am pierdut partide pe tranziție negativă de asta spun că meciurile bune au fost victoriile fără gol primit.

– Una peste alta CSM a avut un lot care merita să ajungă în play-off?
– Eu zic că da, dar în momentul în care am început munca am găsit o echipă picată din punct de vedere mental și a fost destul de dificil să îi aduc din nou la o mentalitate de învingători și să le trasez un nou obiectiv, acela de a ocupa locul 7. Obiectivul a fost îndeplinit, ceea ce dovedește că nu ne-am descurcat rău.

– Ți-a fost teamă că echipa poate termina pe loc de baraj sau chiar pe un loc care o ducea direct în Liga a III-a?
– Nu a fost vorba de teamă, dar au fost momente în care puteam avea surprize dacă nu eram atenți. Am avut încredere în ce am lucrat și în calitatea jucătorilor. Nu se putea ca fotbaliștii care în prima parte a sezonului au dus echipa pe primele locuri ale clasamentului să se schimbe total în final de campionat. Au fost, însă, anumiți factori care nu ne-au ajutat. Vorbesc de deziluzia ratării accederii în play-off, de accidentări, de suspendări, de acea perioadă de varicelă care ne-a scos din circuit patru fotbaliști. Ne-am descurcat bine și am scos-o la capăt, Vâlcea nu avea echipă care să ajungă la baraj sau să retrogradeze direct.

– Ai jucat o perioadă în Liga a II-a. Cum a fost valoarea acestui campionat în comparație cu altele din trecut?
– Au fost și echipe bune, cu jucători buni. E important ca lor să le creezi o stabilitate din toate punctele de vedere. La Vâlcea există această stabilitate și cred că se poate forma un grup de jucători valoroși cu care să încercăm să facem performanță.

Cum ar trebui să arate noul sezon, cu o serie, două sau trei?
– Impactul unei singure serii este mult prea puternic pentru ceea ce oferă fotbalul românesc, eu așa cred. Mă refer aici la cheltuielile care survin în primul rând ca urmare a organizării într-o singură serie dar ca și sistem cred că ar fi foarte interesant, mai ales că este apropiat de cel italian și de alte campionate foarte puternice.

– Adi, unde poate ajunge România la turneul final al Campionatului Eurpopean?
– Îmi doresc să ajungă cât mai sus dar e clar că avem un început greu spre foarte greu, împotriva Franța, națională care poate face, fără probleme, trei echipe de valoare apropiată. Cu o organizare bună și cu o motivație mult mai mare decât cea dovedită de fotbaliști în ultima perioadă, se pot câștiga următoarele meciuri și se poate trece de grupe. Mă gândesc la fotbaliștii tineri care au posibilitatea să își dovedească valoarea, e normal ca ei să spere să fie văzuți și să prindă contracte bune în străinătate.

Marius ANGHEL 09 Jun. 2016, 17:33 Seria 2
Pe aceeași temă