Motru, decimată încă din start

Motru, decimată încă din start

Minerul Motru primește sâmbătă dimineața, în prima etapă din 2014, vizita ocupantei locului 6, Metalul Reșița. Cele două combatante sunt despărțite în clasament de 13 puncte, dar diferența e și mai clară la nivelul bugetelor. Având ca obiectiv promovarea, clubul bănățean și-a permis în această iarnă să transfere nu mai puțin de nouă jucători, printre care foștii prim-divizionari Daniel Oprița, Cristian Zimmerman, Salif Nogo, Daniel Enescu sau Ionuț Tătaru. Ultimul a fost dorit în iarnă chiar la Motru, însă Minerul nu-i putea oferi un salariu atractiv  fundașului care primăvara trecută ajungea în Liga I, la CS Turnu Severin. În turul actualului sezon, gorjeanul Tătaru a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea, unde fusese împrumutat de Pandurii Târgu Jiu.

Dacă Reșița a impresionat la capitolul achiziții, Motru nu l-a transferat în pauza competițională decât pe atacantul Lucian Fărcășanu, de la Pandurii II Târgu Jiu, unde a fost coleg chiar cu Tătaru, în sezoanele anterioare. Minerul și-a mai completat lotul cu Răzvan Nicoloff, pe care l-a reactivat practic, după ce mijlocașul renunțase în urmă cu un an la cariera sportivă. În schimb, echipa pregătită de Gabi Zahiu  s-a despărțit de Marcel Buciuman (FC Podari), George Răduca (Național Sebiș), Adelin David, Adrian Ștefan și Constantin D. Popescu.

Cinci absențe importante în tabăra lui Zahiu

Rămas doar cu 24 de jucători în lot, printre care și juniorul Ionuț Schînteie, promovat recent de la republicani, antrenorul Zahiu se confruntă cu mari probleme de efectiv înaintea meciului cu Reșița. Sorin Stanciu, Lucian Fărcășanu, Valentin Hanu și Cosmin Laurențiu s-au accidentat la amicalele premergătoare și nu pot juca sâmbătă, iar Victor Rada e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Avem cinci posibili titulari care nu vor juca cu Reșița. Rada este suspendat, Fărcășanu este internat în spital din cauza unei răceli, iar Valentin Hanu are o fractură la coaste. Laurențiu a suferit o entorsă la genunchi și are piciorul în gips, iar Stanciu are o ruptură de tendon și va fi operat vineri la Timișoara. Din păcate, ultimii doi vor lipsi o perioadă lungă. Nu știu când vor putea reveni pe gazon. Asta ne mai lipsea. Ei au jucat în amicale, contam pe ei, iar acum trebuie să schimbăm jumătate de echipă. Va trebui să facem multe improvizații. Va fi greu, dar sper să scoatem un rezultat pozitiv sâmbătă”, a precizat directorul sportiv Mihai Cernica.

Au ratat trei transferuri

Oficialul Motrului a explicat și cauzele pentru care echipa sa l-a ratat pe portarul craiovean Nicușor Grecu, plecat între timp la Iași: „Grecu era liber de contract, după ce în tur a jucat la divizionara C Apă Craiova. A evoluat în iarna în cateva amicale pentru noi, apoi nu s-a mai prezentat. Pur si simplu a dispărut!”.

Minerul i-a mai dorit în pauza competițională pe mijlocașul George Bertea și pe portarul Nicușor Bănică, însă jucătorii n-au vrut inițial să renunțe la restanțele pe care le mai aveau de încasat de la Pandurii II Târgu Jiu. „Ei și-au reziliat contractele cu Pandurii II dupa 25 februarie și nu-i mai putem legitima acum. Pentru a fi declarați liberi, ei trebuiau să aiba depuse actele la Comisia pentru Statutul Jucătorului până pe 24 februarie. Astea sunt posibilitățile la Motru. Nu ne-am permis să facem transferuri multe. Trebuie să ne descurcăm cu lotul actual și să încercăm să ne salvăm de la retrogradare”, a conchis Cernica.

În partida-tur, cu Ștefan Nanu la timonă, Minerul a fost învinsă cu 2-0 în Valea Domanului.

Lotul Minerului pentru retur: Daniel Popescu, Paul Trică – Claudiu Trașcă, Iulian Dragoș Iclănzan, Andrei Dicu, Cosmin Adrian Nueleanu, Marius Laurențiu, Nicușor Cosmin Neacșu, Cosmin Laurențiu, Ionuț Schînteie –  Valentin Hanu, Atilla Șoo, Sorin Stanciu, Raul Alberto Speroni, Victor Cosmin Rada, Daniel Unguru, Bogdan Chirea, Răzvan Nicoloff, Marian Stoenac, Mădălin Poenaru – Patrian Trifu, Lucian Fărcășanu, Renato Cernica, Roland Stănescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă