Miracolul UTA

Sebastian Siclovan 26 Oct. 2008, 21:51 Seria 2

Trupa arădeană face spectacol în Seria B, deși nu are finanțator și a jucat fără zece fotbaliști la Petroșani. Trupa arădeană a ajuns să-și privească de sus adversarele din Seria B a Ligii a II-a, deși își desfășoară activitatea în condiții extreme. Criza financiară macină UTA de luni bune. Retragerea finanțatorului Nicolae Bara trebuia să fie urmată de preluarea clubului de o nouă echipă de investitori, dar nu s-a întâmplat nimic, existând doar promisiuni. Practic, „Bătrâna Doamnă” a trăit în ultimele cinci luni din banii pe Hora și Zaharia, dar și din împrumuturi aduse de managerul-antrenor Ionuț Chirilă.

Datoriile depășesc deja un milion de euro, dar există res-tanțe din cauza cărora UTA a fost neprogramată de trei ori, salvându-se de tot atâtea ori in extremis. Fotbaliștii au două salarii restante, banii pe lunile august și septembrie nefiind acordați, dar cu toate acestea n-au provocat tensiuni. Secretos când vine vorba despre investitorii care l-au trimis la Arad, dar fără să-l mai urmeze, Ionuț Chirilă nu doar că s-a impus în vestiar, dar a și reușit să-și țină jucătorii sub control, determinându-i să uite, pe teren, de gravele probleme financiare.
Pe de altă parte, UTA amenință primul loc al seriei cu echipa a doua. Mihuț, Chița, Pașcovici, Simao, Hidișan, Edson sau Radovanovic au jucat extrem de puțin sau deloc în actualul sezon. Unii se confruntă cu accidentări, alții nu sunt recuperați, iar Simao și Hidișan au revenit de o lună la antrenamente, după ce s-au împăcat greu cu ideea că nu sunt transferabili, însă deocamdată nu intră în calcule.


"UTA trebuia să aibă noi stăpâni de mult. Recent s-au făcut pași importanți spre normalizarea situației, dar nu știu exact când se va face injecția de capital."
– Nicolae Bara, fost finanțator UTA

107 mii de euro este bugetul lunar de salarii al clubului arădean

Sebastian Siclovan 26 Oct. 2008, 21:51 Seria 2
Pe aceeași temă