„Minerii” spun că nu merită să rămână în Liga a 2-a: „Nu vom fi ajutați”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 12:38 Seria 2

Chiar dacă Minerul Motru a retrogradat pe criteriu sportiv în Liga a 3-a, echipa gorjeană se poate trezi peste trei săptămâni tot în eșalonul doi valoric din țara noastră. Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal va decide în data de 28 iunie soarta mai multor echipe, cum ar fi CSU Craiova sau Minerul Motru. Craiovenii cel mai probabil vor primi undă verde să intre în Liga 1, apoi se va aproba noul sistem competițional, Liga a 2-a crescând de la un total de 24 de echipe la 28. Astfel, se creează patru locuri libere la Liga a 2-a, și automat se aplic regulamentul, iar Minerul va primi drept de joc în eșalonul doi.

Oficialii echipei din Motru știau de planurile celor de la Federație, însă spun că nu știu ce vor face mai departe. „Trebuie să vedem exact care va fi sistemul competițional. De fapt, mai întâi trebuie să se termine actualul sezon, iar pe data de 28 iunie vom vedea ce se va stabili la Adunarea Generală de la FRF. În funcție de asta, vom discuta și noi la club să vedem ce e de făcut, vom analiza și apoi decidem. Punctul meu de vedere l-am spus și îl repet. Am retrogradat fotbalistic în Liga a 3-a, deci nu merităm să fim în Liga a 2-a. A fost diferență mare între adversare și noi, așa că dacă nu se va schimba ceva, nu vom fi ajutați, riscăm și la anul să fim o echipă care se zbate în subsol”, a declarat Mihai Cernica, directorul sportiv al motrenilor.

Au început un proiect

Cei de la Minerul Motru susțin că în ultimul timp au început un proiect cu gândul la reconstrucția echipei. Asta ar fi presupus ca formația gorjeană să retrogradeze în Liga a 3-a, să o ia de la capăt în eșalonul inferior mizând pe aportul tinerilor din propria pepinieră. Planul ar putea fi dat peste cap, și asta pentru că motrenii vor trebui să joace în Liga a 2-a…

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 12:38 Seria 2
Pe aceeași temă