Metalul șchioapătă, însă vrea să-i pună piedică liderului: „Să nu lăsăm Timișoara să sărbătorească prea devreme”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 01 May. 2015, 13:31 Seria 2
Metalul șchioapătă, însă vrea să-i pună piedică liderului:**

Metalul Reșița se află într-o stare de incertitudine cu privire la viitorul său, dar a primit un imbold înainte de derby-ul bănățean din play-off-ul Seriei a II-a cu ACS Poli. Clubul din Valea Domanului a câștigat două puncte în clasament prin retragerea lui FC Olt și se află acum la opt distanță de timișoreni înainte de „dubla” din play-off. Daniel Oprița vrea cu orice preț să împiedice liderul, dar recunoaște că misiunea elevilor săi va fi foarte dificilă mâine.

„E un joc important pentru noi, dificil, cu cea mai bună echipă din serie. E un meci pe care dorim să-l câștigăm. Să nu lăsăm Timișoara să sărbătorească prea devreme. Deși e foarte greu, încercăm să jucăm până la final șansele noastre…”, a declarat Daniel Oprița, citat de Banat TV.

Tehnicianul „rosso-nerilor” se confruntă cu mari probleme de lot. Dandea și Ad. Ionescu sunt suspendați, în timp ce alți trei jucători, Pârvulescu, O. Vasile și Cl. Ionescu sunt indisponibili din cauze medicale. „O să iau cinci copii în lot, asta e. Cei care sunt își doresc să facă un meci bun. Un egal nu ne avantajează cu nimic pentru că suntem și în lupta pentru locul 2, trebuie să ne distanțăm…”, mai spunea Oprița. Între timp, FC Olt s-a retras, ceea ce înseamnă că mâine Mioveniul își va adăuga trei puncte în cont și urcă pe locul 2 dacă reșițenii nu îi înving pe elevii lui Dan Alexa.

Reșița riscă să rămână fără echipă în Liga 2

Marea problemă a clubului Metalul e legată de situația financiară a clubului. Autoritățile locale nu par dispuse să investească în condițiile actuale ale înțelegerii cu patronul Cătălin Rufă. „Reșița poate să aibă echipă, dar fără bani e foarte greu… Noi am asigurat baza, finanțe, cinci grupe de copii plătite 100%, ce să mai asigurăm? Nu putem susține la nivel superior… Vedem la sfârșitul campionatului cu ce parteneri avem de-a face. Pentru că nu putem doar noi”, a explicat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, pentru aceeași sursă.

Partida ACS Poli – Metalul Reșița se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 01 May. 2015, 13:31 Seria 2
Pe aceeași temă