Marți e ziua decisivă pentru FC Bihor. Finanțator nou sau drumul spre faliment?

Marți e ziua decisivă pentru FC Bihor.** Finanțator nou sau drumul spre faliment?
  • Mihai Giurgiu, omul de afaceri clujean care intenționează să preia FC Bihor Oradea, va avea, marți, o ultimă rundă de negocieri cu autoritățile locale bihorene.
  • Găsirea unui sponsor important sau ajutorul de la Consiliul Local și Județean sunt variantele pe care le va propune Giurgiu.


Omul de afaceri care a negociat în urmă cu o lună preluarea Universității Cluj este interesat să investească la FC Bihor. Președintele Mircea Fodor a fost cel care i-a propus să ajute echipa orădeană, după ce negocierile cu clujenii au intrat în impas. Auditul comandat de cel care are afaceri în construcția de autostrăzi și IT a scos la iveală datorii de 700.000 de euro, mai mari decât se știa la Oradea (aproximativ 650 de mii de euro). Majoritatea ar fi bani care trebuie plătiți la Finanțe până pe 23 septembrie, când are loc o nouă ședință la Tribunal în cazul insolvenței celor de la FC Bihor.

Giurgiu este dispus să achite aceste datorii pentru ca echipa să evite falimentul, dar le va cere consilierilor județeni să vină și ei cu o sursă de finanțare.

Planul ideal ar fi găsirea unui sponsor care să participle și el cu cel puțin 400 de mii de euro sau ca acești bani să fie oferiți de Consiliul Județean Bihor.

În cazul în care oficialitățile locale nu vor găsi acești bani, înțelegerea ar putea pica.

„Suntem în discuții cu cineva pentru preluarea clubului, iar acest posibil investitor s-a ținut de cuvânt, a sosit azi (n.r. 30 iunie) în Oradea, unde am avut o rundă de discuții destul de fructuoasă, spun eu. Consider că lucrurile merg spre bine. Investitorul și-a luat un răgaz de aproximativ zece zile, în care va analiza ce înseamnă FC Bihor în actuala conjunctură, urmând să se reîntoarcă la Oradea și, sper eu, să finalizăm cu bine negocierile”, spunea președintele Mircea Fodor după o primă întâlnire între cele două părți, pe 30 iunie. La acea vreme nu se știa că posibilul investitor e Mihai Giurgiu, tocmai la insistența sa de a-i fi ținut numele secret.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă