Mărkuș, la națională! „Nu-mi vine să cred! Visez să rămân la națională și să ajung la Juve!”

18 Jan. 2012, 17:02 Seria 2
Mărkuș, la națională!**

Victor Pițurcă l-a chemat azi la lot pe Adrian Mărkuș (19 ani), în locul lui Curelea, care s-a accidentat. Mărkuș e unul dintre cei mai de perspectivă jucători din fotbalul românesc, impresionând în eșalonul secund.

„Vârful” lui FC Bihor și-a demonstrat calitățile de marcator și la naționala Under 19 ani a României, unde a fost constant golgheter. În toamna anului trecut a fost convocat în premieră de Emil Săndoi la Naționala de Tineret. Acesta era în cantonament sub comanda lui Săndoi în Antalya când a fost solicitat de Victor Pițurcă.

Juventus Torino a pus deja ochii pe el încă din iarna lui 2010. „Bătrâna Doamnă” l-a chemat atunci în probe, dar l-a lăsat să se întoarcă la Bihor, unde este urmărit în continuare. Atacantul de 19 ani îl are idol pe Didier Drogba. „Nu mi-a venit să cred când am fost sunat. Sunt foarte fericit, sper să nu dezamăgesc și să rămân în vederile echipei naționale. Visul meu cel mare e să dau gol pentru Naționala României. Sper să nu mai joc mult în liga a doua și să fac pasul spre fotbalul mare. Mi-aș dori să ajung la Juventus, vă dați seama, sper că voi reuși”, a spus Mărkuș pentru liga2.ro.

A început fotbalul la 7 ani, la Oravița

Mărkuș a crescut împreună cu mama sa la Oravița, oraș în care a și început fotbalul. „La 7 ani, bunicul meu, Dumnezeu să il ierte, m-a luat de mână și m-a dus la fotbal, la Minerul Oravița. La 12 ani am ajuns la Liberty, unde am înțeles că fotbalul nu mai era o joacă pentru mine. În urmă cu un an și jumătate domnul Ghiț m-a luat la Bihor, mă bucur că a ieșit bine pentru mine”, conchide atacantul.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Foto: Lucian DANCIU

18 Jan. 2012, 17:02 Seria 2
Pe aceeași temă