Marian Iancu anunță că se retrage definitiv de la Poli!

Publicat: 07 Mar. 2012, 14:53 Actualizat: 07 Mar. 2012, 14:54 Seria 2
Marian Iancu  anunță că se retrage definitiv de la Poli!

După aproape un deceniu de investiții la Timișoara, Marian Iancu spune că a ajuns la un acord cu Consiliul Local Timiș pentru cedarea tuturor acțiunilor, urmând ca grupul BkP să se retragă definitiv de la formația bănățeană. Omul de afaceri precizează că va face acest lucru pentru că simte că nu mai poate continua în fotbalul românesc fără a face parte din anumite cercuri vicioase.

„Am împărțit responsabilitățile în ceea ce privește ceea ce avem de făcut pentru a lua licența. Din punct de vedere sportiv nu avem nicio problemă, dar rămâne să vedem. Noi, grupul BkP, vrem să ieșim din acționariat, Consiliul Local dorește să preia controlul total asupra echipei. Va exista o tranzacție și noi nu ne vom opune. Este prima oară când văd că interesele politice sunt unite pentru a susține mișcarea fotbalistică locală. Este un început, în condițiile în care noi am precizat că dorim să retragem investițiile din fotbal. Ar fi păcat ca fotbalul din Timișoara să dispară. Nu este o condiție să recuperăm niște bani din cei investiți, important este să continue fenomenul. Pierderile sunt asumate, e mai bine să renunțăm la investiții în continuare. Nu vom mai investi deloc în fotbal, vom închide ce avem de închis, iar cei care vin vor trebui să acopere restul cheltuielilor.

Am avut rezultate de-a lungul timpului, însă nu am putut mai mult din cauza faptului că nu am acceptat să mă murdăresc. O finală de cupă, două titluri, au fost pierdute cum au fost, mi-era imposibil să accept asta într-un fotbal condus de Mircea Sandu. Cu Dumitru Dragomir nu am nimic, el ne-a ajutat de fiecare dată. L-aș alege oricând din nou președinte la Ligă. Nu el ne-a cerut să anulăm amicalul cu UTA, nici nu am vorbit. Am făcut-o pentru că meciul era unul de risc ridicat, iar dacă s-ar fi produs incidente eu aș fi fost principalul vinovat. Nu pot să îmi asum această răspundere”, a spus Marian Iancu la Sport.ro.

Publicat: 07 Mar. 2012, 14:53 Actualizat: 07 Mar. 2012, 14:54 Seria 2
Pe aceeași temă