Mărginean: „Cine spune că nu ne-am dorit să promovăm nu e realist”

Marius ANGHEL 10 May. 2013, 13:03 Seria 2
Mărginean:**

După meciul cu Luceafărul Oradea, Adrian Falub menționa că i-a părut extrem de rău că nu l-a utilizat pe Radu Mărginean, făcându-i – totodată – și o caracterizare măgulitoare fotbalistului său. „Radu e cel mai important jucător al echipei, e spiritul UTA-ei”, spunea antrenorul „alb-roșiilor”. De atunci, experimentatul mijlocaș a evoluat în fiecare partidă de campionat, iar ultimele două a și purtat banderola de căpitan.

Dacă la meciul cu FC Argeș, „Mărgi” a jucat rolul suspendatului Alin Gligor, la Târgu Mureș, arădeanul de 30 de ani a purtat din nou banderola, deși pe gazon se afla și căpitanul de drept. „Oricum, primul cuvânt în vestiar îl are Alin. De fapt, ambii suntem ascultați și respectați, cred că are mai puțină importanță cine poartă banderola. Acum, domnul Falub a decis să o fac eu, dar asta este irrelevant. Poate, la meciul următor va fi din nou Alin, sau un alt jucător. Sunt mulți fotbaliști cu personalitate la UTA”, a precizat Radu Mărginean, care își amintește că a mai purtat banderola de căpitan al „alb-roșiilor” în urmă cu 11 ani. „A fost ideea lui nea Gigi Borugă, la un meci în deplasare cu Dinamo, în Liga 1. A ieșit rău pentru noi, am pierdut cu 4 sau 5-0. Atunci, parcă, Roli Nagy era căpitanul UTA-ei, darn ea Gigi a dorit să mă responsabilizeze fiind un fotbalist tânăr”, și-a adus aminte utistul.

Revenind la partida de la Târgu Mureș, Mărginean crede că „Bătrâna Doamnă” merita toate punctele. „Am avut ocazii de singur cu portarul, în timp ce gazdele au fost periculoase doar prin șuturi de la distanță. Eu zic că am fost echipa mai bună, care și-a dorit mai mult victoria, dar am plătit și de această dată tribut problemelor fizice. Cel puțin la ocazia mare din repriza a doua, Laso nu a putut finaliza cum trebuie fiindcă avea dureri la inghinali. Și eu am evoluat puțin accidentat. La pasele ceva mai lungi simțeam dureri la mușchii aductori. Din păcate, plătim acum pentru zilele de pregătire pierdute în iarnă”, mai consideră „închizătorul”.

În fine, „Mărgi” a dorit să menționeze că el și coechiperii lui au dorit să câștige fiecare meci, doar că, uneori, pur și simplu, nu au putut. „Cine spune că nu ne-am dorit să promovăm nu e realist. În primul rând, fiecare dintre noi are primă de obiectiv, apoi cota noastră crește automat în Liga 1. E una să joci în elită, unde mediatizarea e mult mai mare și nivelul mai bun și alta să te zbați în liga secundă. Întotdeauna am intrat pe teren să câștigăm, dar, din păcate, nu ne-a ieșit tot timpul. Cu toții suntem vinovați pentru asta, iar cauzele sunt multiple și se cam știu, nu mai are rost să revin eu acum asupra lor”, a mai spus experimentatul fotbalist.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 May. 2013, 13:03 Seria 2
Pe aceeași temă