Lotul celor de la UTA are o medie de vârstă de 23 de ani

19 Mar. 2009, 13:21 Seria 2
Lotul celor de la UTA are o medie de vârstă de 23 de ani

Deși a fost încropit în mare grabă, lotul Bătrânei Doamne este extrem de echilibrat ca vârstă. Există un nucleu al veteranilor, care pot să-și pună experiența în slujba echipei, apoi urmează un val compus din jucători de 23-26 de ani și un altul cu cei mai tineri, de 20-22 de ani, pentru ca lotul să fie completat de marile speranțe – juniorii. Oricum, cu toate că deține destui jucători cu vârste peste 30 de ani, UTA are o excelentă medie de vârstă: 23 de ani și trei luni!

„Bebe” Mitu – „pensionarul” UTA-ei

Dumitru Mitu este decanul de vârstă al Bătrânei Doamne. La 34 de ani, împliniți în 13 februarie, „Bebe” Mitu a ajuns cel mai bătrân component al lotului UTA-ei. Revenit în curtea Bătrânei Doamne după o absență de 13 ani, timp în care a evoluat la formații de top din Croația sau Grecia, trecând și pe la CFR Cluj, Dumitru Mitu este, cum spuneam, „pensionarul” trupei arădene. Îl urmează, în clasamentul veteranilor utiști, fundașul stânga Cosmin Văsâie, cu 32 de ani împliniți anul trecut, în noiembrie. Nici Andrei Militaru, jucător adus de la Gloria Arad, nu mai este la prima tinerețe, el fiind acum la cota 32.
Portarul Marius Mârne este și el în topul veteranilor. Născut în 8 februarie 1977, Marius Mârne pare de-o veșnicie la UTA, deși a avut „evadări” la FC Bihor sau Universitatea Cluj-Napoca. La 32 de ani, Marius Mârne este un portar care ar mai avea destule de spus. Vasile Ghindaru împlinește în data de 9 mai vârsta de 31 de ani. Jucător polivalent, capabil să evolueze în apărare sau la mijlocul terenului, Ghindaru se află de câțiva ani pe o pantă descendentă a carierei sale, dar poate UTA va reprezenta o rampă de relansare. Fundașul Cosmin Pașcovici închide lista bătrânilor de la UTA, el urmând să împlinească în 12 iunie vârsta de 31 de ani.

Olariu, Nădăban, Lee, Georgiu, Fritea, Drida și Jăpălău în valul doi
Valul al doilea al jucătorilor utiști îi cuprinde pe Olariu, Nădăban, Lee, Georgiu, Fritea, Drida și Jăpălău. Adus de la Gloria Arad via Șoimii Pâncota, Ciprian Olariu are 26 de ani. Reprezintă varianta de rezervă pentru Bogdan Toc pentru postul de fundaș dreapta. Adrian Drida a împlinit în 5 ianuarie 27 de ani. Nădăban „îmbătrânește” și el, în luna mai urmând să împlinească 25 de ani. Sud-coreeanul Lee Won este un mijlocaș destul de matur. La 1 aprilie va face 24 de ani și pare capabil să se integreze urgent în lot. Răzvan Fritea face parte din generația 1983 a Romvestului, fiind apropiat de vârstă de Vasile Georgiu (23 de ani) și Sergiu Jăpălău (25 de ani).
 
Generația 20-22 de ani
„Departamentul tineret” al Bătrânei Doamne este compus din Pascariu, Mutulescu, Negru, Gavrilă și Leucuța. Toți au puțin peste 20 de ani și încă foarte multe de spus – teoretic – în fotbal. Pascariu face în luna octombrie 21 de ani. Este un produs 100% al UTA-ei, la fel ca și Florin Negru, atacantul urmând să împlinească 22 de ani în 27 aprilie. Andrei Mutulescu este născut în 5 aprilie 1988. A cochetat cu naționala de tineret, a jucat de la 16 ani la Forex Brașov și a ajuns și în Republica Moldova, la FC Tiraspol. La 21 de ani, Alex Leucuța l-a urmat pe Ionuț Popa de la Poli Iași la Arad. Ineuanul a avut ocazia de-a fi legitimat la UTA și urmează să-și joace șansa pentru un loc în linia de atac a Bătrânei Doamne. Un alt atacant din lotul utist provine din propria pepinieră, Cristian Gavrilă, născut în 27 noiembrie 1987.

Juniorii – foarte talentați!
Aripa foarte tânără a UTA-ei este consistentă și extrem de talentată. Bătrâna Doamnă deține în acest moment șapte juniori foarte talentați, din care patru-cinci amenință constant primul 11. Portarii Bujor și Bodea au viitorul în față. La nici 18 ani, Bujor a fost deja titular în poarta UTA-ei, iar Roberto Bodea este și mai crud: născut în 22 iunie 1993, are deja o jumătate de an petrecută în anturajul echipei, deși apără, din cauza vârstei, la juniori. Dintre juniorii-fundași, Toc și Rada au deja meciuri bifate în Liga a II-a. Născut în 16 aprilie 1990, Toc este titular, fiind reprofilat acum ca fundaș dreapta, după ce în tur a evoluat ca fundaș central. Alexandru Rada (27 aprilie 1991) poate să evolueze atât în defensivă, cât și la mijloc sau chiar în atac. Deocamdată are de recuperat din punct de vedere fizic, dar debutul în eșalonul secund și l-a făcut, în tur, la CFR Timișoara. Și el, ca și Toc, este un produs al clubului privat Atletico Arad.
Sergiu Cristian Muth este un alt junior care amenință primul 11 al UTA-ei, Adus în urmă cu două săptămâni de la Gaz Metan Mediaș, Muth (24 iulie 1990) evoluează ca fundaș central și este component al echipei naționale under 19. Dumitru Copil a ajuns la timp la UTA. După un transfer nereușit pentru el la Hearts of  Midlothian, Copil a fost readus în țară de Sandu Ion și redirecționat spre UTA. Are 18 ani, împliniți în 4 martie, și tot viitorul în față, cu condiția să dea dovadă de seriozitate. În momentul în care i se va găsi locul în echipă și va fi 100% apt din punct de vedere fizic, Dumitru Copil poate fi noua stea a Bătrânei Doamne, calitățile sale tehnice fiind formidabile. În fine, marea speranță a Aradului, George Țucudean. Va împlini 18 ani în 3 aprilie și deja să semne de… fotbalist.
 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

19 Mar. 2009, 13:21 Seria 2
Pe aceeași temă