Italienii vin să salveze UTA

10 Jan. 2009, 13:00 Seria 2

Echipa arădeană își așteaptă noii patroni la începutul săptămânii viitoare, când un grup de oameni de afaceri din Italia va veni în țară pentru a pune la punct amănuntele preluării.

 

Eusebiu Pistru, om de afaceri arădean și proaspăt numit secretar de stat, a confirmat că există un interes al unor italieni vizavi de UTA, dar a menționat că încă nu se poate propunța vizavi de perfectarea afacerii.

 

„Încă nu pot să spun dacă va fi bine sau nu la UTA. Au avut loc la multe discuții și tot ceea ce pot să afirm acum este că oficiliatățile locale din Arad sunt dispuse să sprijine clubul și să colaboreze cu noii investitori. Italienii ar urma să finanțeze salariile și să se ocupe de transferuri. Primăria va acoperi cheltuielile legate de stadion, iar Consiliul Județean va cotribui cu o sumă de bani. Investitorii au cerut să găsim un sponsor care să plătească cheltuielile de competiție. Îl avem, dar mai trebuie să punem la punct o serie de amănunte cu el. Mai multe lucruri clare se vor stabili la mijlocul săptămânii viitoare”, a declarat Pistru.

 

Printre puținii sponsori ai clubului UTA în turul campionatului, Eusebiu Pistru a fost promovat, pe linie politică, ca secretar de stat, dar va rămâne aproape de clubul arădean.

 

Altfel, identitatea investitorilor italieni este păstrată în mare secret, motiv pentru care intențiile lor clare legate de UTA nu sunt cunoscute. Din acest motiv, nu se știe dacă vor oficializa relația cu gruparea arădeană și când vor plăti datoriile clubului.

 

În acest moment, Bătrâna Doamnă datorează patru salarii jucătorilor și are de plătit circa 1,5 milioane de euro statutului,  unor furizori, precum și unor persoane fizice care au împrumutat UTA recent.
 

10 Jan. 2009, 13:00 Seria 2
Pe aceeași temă