Întâlnirea dintre Rufă și autoritățile locale reșițene n-au fost tranșante. Primăria a dat un nou termen limită, patronul își face strategia

Marius ANGHEL 14 Jul. 2015, 16:36 Seria 2
Întâlnirea dintre Rufă și autoritățile locale reșițene n-au fost tranșante.** Primăria a dat un nou termen limită, patronul își face strategia

Revenit la Reșița pentru a stabili soarta Metalului Reșița, Cătălin Rufă, primarul Mihai Stepanescu și reprezentanți ai Consiliului Local s-au întâlnit luni după-masă ca să lămurească neînțelegerile apărute în ultima perioadă între cele două părți care susțin financiar echipa de fotbal ce activează în Liga 2.

Deținătorul pachetului majoritar de la Metalul, Cătălin Rufă, a avansat suma de 600 de mii de euro pentru cedarea părții sale din club către autoritățile locale, însă varianta propusă, de a-i da banii în zece ani, nu i-a convenit. „Am respins verbal această ofertă, o voi face și în scris”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Rufă, care ar fi fost de acord cu plata sumei în două tranșe.

Așa stând lucrurile, Cătălin Rufă a spus că e gata să dea startul pregătirii la Metalul Reșița dacă vechea înțelegere contractuală va fi respectată. Conform acesteia, Consiliul Local trebuie să dea 12 miliarde pe an, însă acum e dispus să acorde maximum șase. Patronul rosso-nerilor a recunoscut că a căutat și alte variante unde să mute echipa, însă, cum nu a găsit ceva avantajos, vrea să continue la Reșița, iar acum va trimite, miercuri, un plan de strategie către municipalitate pentru ca a prezenta nevoile pentru noul sezon din Liga 2.

„Am venit la Reșița pentru a mă întâlni cu domnul primar și cu autoritățile locale, ca să punem capăt odată pentru totdeauna neînțelegerilor. Eu am fost foarte explicit: îmi doresc să mergem mai departe, să continui la Reșița. Am analizat în această vară câteva variante, văzând ce se intenționează la Reșița, dar nu mi-a convenit niciuna. Am fost foarte clar, opțiunea mea este de a continua în Valea Domanului, exact în condițiile stabilite atunci când ne-am asociat în acest proiect în care eu cred foarte mult. E păcat să nu ne vedem de treabă, mai ales că acesta este cel mai accesibil an dintre toți. Miercuri voi trimite un plan, o strategie pentru ca și municipalitatea să cunoască foarte exact de ce anume avem nevoie pentru a ne înscrie în lupta pentru promovare”, a declarat Rufă, care a transmis că miercuri, la ora 18:00, Marian Pană este așteptat la stadionul „Mircea Chivu” pentru a da start pregătirii la Metalul.

Cabinetul primarului Stepanescu a transmis și el, la rândul său, un punct de vedere al întâlnirii care a avut loc luni. „În cursul zilei de 13 iulie 2015, la sediul Primăriei Municipiului Reșița, a avut loc o întâlnire cu acționarul majoritar al CS Metalul Reșița, Cătălin Rufă, pe tema situației echipei de fotbal de Liga a-II-a. În urma discuțiilor purtate s-a convenit că, în termen de maximum o săptămână, vor fi stabilite concluziile în privința echipei de fotbal de Liga a-II-a, CS Metalul Reșița. Ca atare, până la acest termen așteptăm punctul de vedere al acționarului majoritar, ulterior, urmând a fi comunicate deciziile luate privind echipa de fotbal CS Metalul Reșița”, a fost mesajul oficial al primăriei Reșița.

Termenul limită de înscriere în următorul sezon al Ligii 2 e mai scurt de o săptămână, pe 20 iulie urmând a expira.

Marius ANGHEL 14 Jul. 2015, 16:36 Seria 2
Pe aceeași temă