Încep plățile către Chirilă

26 Jun. 2009, 14:13 Seria 2
Încep plățile către Chirilă

O problemă destul de importantă care atârnă în… contabilitatea clubului UTA este legată de datoria către fostul antrenor Ionuț Chirilă. În urma negocierilor dintre oficialii și reprezentanții grupării arădene și Chirilă, s-a stabilit ca litigiul să se stingă în schimbul sumei a 60.000 de euro, pe care Bătrâna Doamnă trebuie să-i achite antrenorului.

 

„Din ceea ce știu eu, este foarte posibil ca în scurt timp, posibil chiar vineri să se achite deja o primă rată în contul lui Chirilă”, a subliniat președintele Bătrânei Doamne, Giovanni Catanzariti. Chirilă ar urma să încaseze astfel o primă tranșă, în valoare de 20.000 de euro, restul banilor fiind împărțiți în alte două rate egale, până la finalul anului 2009.

 

Litigiul UTA – Chirilă s-a soluționat prin negociere directă, evitându-se comisiile Federației Române de Fotbal. Antrenorul a solicitat în prima fază trei salarii, un împrumut în valoare de 48.000 de euro și clauza de reziliere în valoare de 150.000 de euro. Până la urmă, s-a ajuns la suma de 60.000 de euro, în care intră trei salarii și acel împrumut de 48.000 de euro, renunțându-se la clauza de reziliere.

 

De ce-a acceptat UTA condițiile lui Chirilă? Oficialii susțin că un proces la comisiile federale nu le-ar fi garantat câștigul, mai ales că Ionuț Chirilă deținea acte pentru acel împrumut în valoare de 48.000 de euro oferit UTA-ei. Nicolae Bara a precizat la vremea respectivă că acei bani îi aparțin și că i-a oferit lui Chirilă pentru finanțarea clubului arădean, doar că în acte apare numele antrenorului ca și creditor, ceea ce ar fi cântărit decisiv la orice comisie.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

26 Jun. 2009, 14:13 Seria 2
Pe aceeași temă