Iancu îi încurajează pe timișoreni să se folosească de numele „Poli”

04 Jul. 2012, 15:34 Seria 2
Iancu îi încurajează pe timișoreni** să se folosească de numele „Poli

Marian Iancu a publicat astăzi un comunicat, prin care a transmis că nu există pericolul ca datoriile societății sale să fie moștenite de noua „Poli”, echipă care va fi botezată astfel după ce va fi mutată de la Recaș.

Iancu mai spune că îi va susține, așa cum a mai promis, pe cei ce conduc Timișoara și județul Timiș, adică le va ceda palmaresul lui Poli. Iată mai jos textul integral publicat de Iancu pe site-ul www.politimisoara.com:

„Orice noua entitate legal constituita, societate comerciala sau asociatie non-profit, se va putea numi Politehnica Timisoara, va putea sa beneficieze de palmares, culori si traditie si nu va raspunde in solidar cu actualul club de fotbal, Politehnica Timisoara (fosta FC Timisoara). Singura conditie ce se impune este atragerea ca actionar si/sau membru fondator a ASFC Politehnica Timisoara, proprietara de drept a acestora, asa cum au stabilit Tribunalul Arbitral de la Lausanne (ca si hotarare sportiva), cat si justitia romana. Prin contractul de asociere in participatiune dintre ASFC si FC Politehnica Timisoara SA (fosta FC Timisoara) se stabileste clar faptul ca nu se creeaza o noua entitate juridica, ca nu exista raspundere solidara economico-financiara intre cele doua entitati, ca exista o singura contabilitate, iar calitatea de creditor, cat si debitor, rezultata din activitatea curenta ii revine doar SC Politehnica Timisoara SA (fosta FC Timisoara). ASFC Politehnica Timisoara este in mod clar protejata, in contractul de asociere la care am facut referire mai sus, de eventuale debite sportive sau non-sportive care rezulta din punerea in practica a obiectului de activitate. Cu mentiunea ca la Federatia Romana de Fotbal este inregistrat contractul de asociere, iar hotararea TAS cu privire la palmares a stabilit clar ca ASFC Politehnica Timisoara este proprietara acestuia, coroborat cu faptul ca Asociatia nu a participat in competitiile fotbalistice in ultimii ani, apare evident ca nu exista niciun risc de genul celor care le-am expus mai sus. Revin cu promisiunea ca-mi voi respecta toate angajamentele cu privire la sustinerea unui proiect pus in practica de catre Consiliul Local, Consiliul Judetean, Universitatea Politehnica, ASFC si altii. Toate documentele care sustin explicatiile de mai sus le vom pune la dispozitia celor interesati, imediat cum ne vor fi solicitate. Succes! Hai Poli!”

Articol scris de Radu FAUR

Foto: Mediafax

04 Jul. 2012, 15:34 Seria 2
Pe aceeași temă