Grevă la Reșița. Jucătorii Metalului au refuzat să se mai antreneze până când Rufă le va achita restanțele: „Nu cred că varianta aleasă de ei este cea mai inspirată”

Marius ANGHEL 28 Jan. 2015, 18:59 Seria 2
Grevă la Reșița.** Jucătorii Metalului au refuzat să se mai antreneze până când Rufă le va achita restanțele:

Împăcarea forțată dintre patronul Metalului, Cătălin Rufă, și primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, și anunțata implicare a Consiliului Județean în finanțarea echipei antrenate de Daniel Oprița n-au putut împiedica intrarea fotbaliștilor în grevă.

Întâlnirea dintre Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean, și Cătălin Rufă, programată inițial pentru ziua de ieri, a fost amânată, cel mai probabil, pentru mâine, la București. Patronul Metalului nu a mai ajuns astfel la Reșița, unde era așteptat cu mare nerăbdare de primarul Stepanescu, de Oprița și elevii lui, care nu și-au primit salariile de câteva luni.

În Valea Domanului nu a mai fost văzut de ceva vreme nici președintele Jean Turmacu, Dorinel Munteanu nu poate oferi nici el prea multe răspunsuri, motiv pentru care jucătorii au ales să-și pună ghetele în cui până în ziua în care le vor fi alimentate conturile.

Înainte de antrenamentul programat pentru astăzi, la ora 11.00, jucătorii i-au comunicat antrenorului Daniel Oprița că refuză să mai iasă pe teren. „Nu mai ieșim la antrenament, sunt restanțe financiare de vreo trei luni, sunt niște chirii, lucruri mai vechi care s-au adunat. Toți băieții sunt nemulțumiți pentru că noi ne-am pregătit zi de zi, sunt antrenamente foarte intense. Vom vedea ce se întâmplă în continuare. Cu noi nu a vorbit nimeni, deși toată lumea cunoaște problemele. Noi asta am hotărât, să nu ne pregătim până nu se rezolvă situația. Nu e normal ca o echipă care a condus atâta vreme campionatul să se confrunte cu astfel de probleme. Sunt probleme destul de mari. Trebuiau să fie virați, așa cum ni s-a promis, niște bani săptămâna asta, lucru care nu s-a întâmplat și atunci am luat decizia de a nu ne antrena”, i-au comunicat jucătorii în vestiar lui Oprița.

Unii dintre ei au intrat totuși în sala de forță, alții au preferat să meargă în camerele minihotelului de la stadion sau să plece acasă. Oprița a ridicat neputincios din umeri și dezamăgit totodată, fiind conștient că într-o astfel de atmosferă nu poate face performanță.

Situația ar putea fi rezolvată de șeful administrației județene, dar nu toată lumea e convinsă de acest lucru. „Sper să nu fie doar un zvon (N.R. – faptul că Sorin Frunzăverde va sprijini echipa de fotbal). Îmi doresc ca în întâlnirea pe care o avem, dacă va avea loc, un subiect să fie ce se întâmplă cu echipa de fotbal, pentru că noi am achitat la leu toată datoria pe care am avut-o, respectând contractul”, a declarat primarul Reșiței.

Rufă: „Îi rog pe băieți să înțeleagă situația, să mai aibă puțină rădbare și să își reia antrenamentele”

Între timp, patronul rosso-nerilor, Cătălin Rufă, a încercat să îi liniștească atât pe jucătorii Metalului, cât și pe fanii echipei, susținând că problemele financiare se vor rezolva în cel mai scurt timp. „Sincer, îi înțeleg pe băieți că sunt nemulțumiți deoarece s-a întârziat cu plata salariilor, dar nu cred că varianta aleasă de ei este cea mai inspirată. Le vom achita restanțele zilele următoare, dar e păcat să nu se pregătească pentru că asta se va vedea în evoluțiile lor. Nu știu de ce au ales această formă de protest mai ales că se știe faptul că mâine mă voi întâlni la București cu domnul președinte Frunzăverde, care a anunțat sprijinul pe care Consiliul Județean îl va da echipei și atunci nu vom mai vorbi de niciun fel de probleme financiare. De altfel, în cadrul întâlnirii se va stabili modalitatea de intervenție financiară a legislativului de la județ. Mai mult decât atât, salariile le-ar fi fost plătite jucătorilor numai că finanțele publice au blocat sumele virate de Consiliul Local. Datoriile clubului nu sunt în nici un caz de speriat. Incluzând luna decembrie, salariile jucătorilor, antrenorilor și personalului auxiliar ajung la 1,8 miliarde de lei vechi. În plus, mai sunt vreo 600 de milioane de lei vechi de achitat la furnizori. La bugetul de stat s-au dus cele 700 de milioane de lei vechi pe care le-au luat Finanțele. Sunt convins că lucrurile vor reveni la normal în cel mai scurt timp. Îi rog pe băieți să înțeleagă situația, să mai aibă puțină rădbare și să își reia antrenamentele pentru că lucrurile încep să se așeze în Valea Domanului”, a declarat Cătălin Rufă.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 28 Jan. 2015, 18:59 Seria 2
Pe aceeași temă