„Gligor este fundașul cu cel mai bun serviciu din România” Cu câteva schimbări, Falub îl vede pe căpitan și mai strălucit

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 12:52 Seria 2

Căpitanul „Bătrânei Doamne” i-a obișnuit pe fanii arădeni cu prestații impecabile, ceea ce nu s-a verificat și în meciul cu ACS Poli Timișoara. În două-trei rânduri, Alin Gligor a dat ceva emoții prin intervențiile sale defensive, însă asta nu înseamnă că a pierdut încrederea lui Adrian Falub. Dimpotrivă, antrenorul „textilist” spune că arădeanul este indispensabil pentru faza de apărare, dar și pentru cea de construcție a jocului.

„Gligor este fundașul cu cel mai bun serviciu din România. Dacă ar juca pe faza defensivă măcar la jumătate din ceea ce poate din punct de vedere ofensiv, ar fi un jucător extraordinar, mult peste nivelul Diviziei B. Avem motive bine întemeiate să nu-l urcăm pe Gligor mai sus pe teren și el își face bine treaba acolo unde este. Sigur, îi amintim tot timpul că de multe ori e mai bine să joace simplu din postură de ultim apărător. El vrea să rezolve elegant chiar și situațiile limită, dar, mai ales în ultimele minute ale unui meci, e indicat să și degajezi un balon în tribună sau să faci un fault mai dur”, a explicat Falub.

Un alt utist care a tratat lejer unele faze a fost Patrice Feussi. Cornerul din care timișorenii au marcat prin Șeroni, dar Găman a anulat golul pe motiv de offside, s-a născut după pasa neinspirată în spate a camerunezului și luftul portarului Amadio. „Știind că terenul nu era prea bun, iar Amadio nu joacă prea bine balonul cu piciorul, Patrice nu ar fi trebuit să riște cu acea pasă înapoi. Eram foarte nemulțumit, am strigat puțin la el, iar îmi spunea să fiu calm. E bine că și-a revenit apoi și am câștigat, altceva nu mai contează acum”, a mai spus Adrian Falub.

Mai multă încredere a câștigat și Remo Amadio după meciul cu ASC Poli. Și italianul a avut câteva inexactități în evoluția sa, dar și câteva intervenții cu adevărat salvatoare. „Ar fi prea mult să-i căutăm minusurile lui Remo la acest meci. Per ansamblu a apărat bine, a respins destule baloane, iar portar perfect e greu de găsit mai ales la acest nivel. Dacă Abbiati a greșit și încă decisiv în Liga Campionilor, noi ne mai uităm că Amadio a mai avut și mici scăpări”, a afirmat Falub, care, totuși, speră să aibă mai multe variante între buturi odată cu legitimarea lui Matijas și venirea lui Goda.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 12:52 Seria 2
Pe aceeași temă