Frunzăverde și Hurduzeu, convocați de Stepanescu și Rufă pentru a pune umărul la promovare

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 10:00 Seria 2
Frunzăverde și Hurduzeu, convocați de Stepanescu și Rufă** pentru a pune umărul la promovare

Metalul Reșița are o mare oportunitate de a ajunge pe prima scenă a fotbalului românesc începând cu toamna acestui an.  

Declarațiile făcute de președintele FRF, Răzvan Burleanu, cu privire la articolul din statut care interzice Universității Craiova să promoveze în prima ligă la finele acestui sezon, au fost primite cu entuziasm în Valea Domanului. Asta, mai ales că, aplicarea întru totul a regulamentelor o scoate din luptă și pe cea de-a doua mare favorită a hârtiei, ASA Târgu Mureș. În aceste condiții, Metalul Reșița și CSM Râmnicu Vâlcea ar deveni principalele aspirante la cele două locuri de Liga I care sunt disputate în play-off.

Așteaptă sprijin de la Consiliul Județean

Primarul Mihai Stepanescu recunoaște că nu se aștepta ca rosso-nerilor să li se ivească atât de repede ocazia de a păși pe prima scenă a fotbalului românesc, dar caută deja soluții pentru a asigura bugetul necesar susținerii unei echipe de prima ligă. „Susțin și eu ceea ce a afirmat președintele Burleanu, sunt de acord cu orice decizie luată în spiritul legii. Măsurile luate în conformitate cu prevederile regulamentului nu pot decât să mă bucure pentru că astfel cresc șansele echipei noastre de a accede în prima ligă chiar înainte de a ne dori noi lucrul acesta. În perioada următoare, după meciul cu UTA, ne vom strânge și cu șefii de instituții județene, îi voi informa și pe domnul președinte, și pe domnul prefect de intenția de a susține în continuare echipa. Sper să obținem niște fonduri prin implicarea dânșilor, atât cât se poate legal, și sper ca și alții să vină lângă echipă”, a declarat primarul Reșiței.

Stepanescu cere garanții

Edilul-șef cunoaște bine condițiile impuse de prima ligă și tocmai de aceea vorbește din nou despre necesitatea implicării în susținerea echipei și a altor instituții sau firme private. „Să nu ne îmbătăm cu apă rece, să ajungem acolo și să nu existe susținere. Trebuie să fim realiști și vă spun lucrul acesta pentru că primaria greu face rost de bani, iar fără ajutorul altora e imposibil să ne menținem acolo. Sper să obținem și niște garanții după discuțiile pe care le vom avea. Vreau să văd în buget niște sume concrete, o susținere pe termen lung pentru că anul ăsta e electoral și sper să nu fie doar fumigene electorale sau dintr-un interes, altul decât cel sportiv. Aștept și garanții, ușa e deschisă, transparența e totală, deschiderea există, relația e bună instituțional, în ultimele șapte-opt luni s-au schimbat niște relații la nivelul unor instituții și mă bucur pentru asta”, a mai afirmat Stepanescu.

Dacă e nevoie, mergem la TAS

Patronul Metalului, Cătălin Rufă, e convins că echipa poate promova chiar și în condițiile în care Craiova și Târgu Mureș ar fi acceptate în această luptă, dar recunoaște că dacă va fi nevoie se va bate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, așa cum a făcut primarul din Chiajna anul trecut, pentru aplicarea regulamentului, ce favorizează Reșița. „Noi am fost entuziaști de la început, suntem și acum. Am avut două obiective: accederea în play-off și promovarea. Primul l-am îndeplinit. Să vedem dacă îl îndeplinim și pe al doilea, iar acum dacă ne vine și o mână de ajutor e cu atât mai bine. O să muncim și cred că îl vom îndeplini. Mie mi-ar plăcea să ne îndeplinim obiectivul pe teren. Cu siguranță, dacă avem dreptul să atacăm la TAS sau în altă parte și prin asta putem noi să promovăm, o vom face”, a spus Rufă.

Patronul rosso-nerilor îi liniștește pe fanii care au îndoieli cu privire la posibilitățile financiare ale echipei de a se susține în prima ligă. „Eu am un business plan, știu ce înseamnă cheltuielile la Liga I și vă spun că ne descurcăm. Să facem o echipă de mijlocul clasamentului ne descurcăm. Cu 10.000 de oameni în tribună cred că vom fi imbatabili, chiar și în fața Stelei”, a mai adăugat omul cu banii în Valea Domanului.

Își ține elevii în priză

În tot acest timp, în care comisiile federale și cele ale forurilor europene vor stabili ce echipe au drept de promovare, Marian Pană își vede conștiincios de antrenamente și încearcă să păstreze concentrarea elevilor săi. „Până acum noi știam că țintarul play-off-ului se face după clasamentul regulat, acum am aflat că se face după clasamentul de play-off. Pentru noi nu este atât de important, trebuie să ne concentrăm pentru fiecare meci în parte. Am văzut declarația domnului Burleanu, dar nu am ce să comentez pentru că suntem în dilemă. Încerc să mă gândesc doar la ce am de făcut eu cu băieții. Eu zic că e bine să se știe dinainte cine are drept de promovare. Dacă va fi așa cum spune domnul Burleanu, înseamnă că este o șansă importantă pentru noi. Dacă CS Universitatea nu va avea drept de promovare, pentru noi este un avantaj. E foarte important să ne facem treaba bine și restul nu mai ține de noi”, a comentat situația antrenorul Metalului.

Statutul interzice foarte clar unei echipe să promoveze în prima ligă mai devreme de trei ani de existență și chiar dacă Adunarea Generală ar închide ochii așa cum s-a mai întâmplat, TAS-ul ne-a demonstrat de atâtea ori că tot ceea ce scrie în statut e literă de lege.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 10:00 Seria 2
Pe aceeași temă