FIFA recunoaște că FRF a depunctat greșit UTA! „Cerem explicații și, eventual, daune”

16 Nov. 2011, 15:00 Seria 2
FIFA recunoaște că FRF a depunctat greșit UTA!**

Recent, gruparea emblemă a Aradului a primit confirmarea de la Federația Română de Fotbal, care la rândul său a fost atenționată de FIFA, că decizia de depunctare luată pe 28 ianuarie 2011 a fost eronată. Înainte de începerea returului ediției de campionat 2010-2011, clubul UTA a fost anunțat că are cu 12 puncte mai puțin în clasament, ca urmare a unei hotărâri a forului conducător al fotbalului european, în urma soluționării „cazului Vasiljevic”.

FIFA a căzut de acord că gruparea arădeană le datorează bani (238 de mii de euro) cluburilor FC BSK Borca și FC Radnicki Jugopetrol, din Serbia, însă i-a atribuit debitul lui Fotbal Club Municipal UTA Arad, care se afla în proces de insolvență încă din vara anului 2010. Din excel de zel, ca să nu vorbim de alte interese ce nu pot fi dovedite, Federația Română de Fotbal i-a aplicat pedeapsa, respectiv depunctarea, noii FC UTA SA.

Dar iată mai jos traducerea scrisorii remise de FIFA pe 1 septembrie FRF-ului, respectiv secretarului general al instituției conduse de Mircea Sandu, Adalbert Kassai:

„Dragă domnule, am luat la cunoștiință conținutul scrisorii dumneavoastră datată 5 mai 2011 și am luat notă de precizări, inclusiv de informația privind înscrierea cluburilor pe tabloul creditorilor.
În acest sens, am dori să precizăm că instituția dumneavoastră i s-a cerut să pună în practică decizia luată de Comitetul de Disciplină a FIFA de pe 18 ianuarie 2010, confirmată de Curtea de Arbitraj Sportiv de pe 1 septembrie 2010 împotriva Fotbal Club Municipal UTA Arad.
Potrivit scrisorii dumneavoastră, clubul menționat nu a participat la la competițiile organizate de asociția dumneavoastră în sezonul 2010-2011 și se confruntă în acest moment cu procedurile insolvenței.
Prin urmare, am înțeles că ascoția dumneavoastră nu se află în poziția de a aplica cererea noastră.
În final, vă rugăm frumos să ne informați imediat de orice schimbare în ceea ce privește existența FCM UTA Arad.
Vă rugăm retrimiteți imediat această scrisoare cluburilor FCM UTA Arad și Fotbal Club UTA SA.
Mulțumim pentru cooperare.”

FIFA
Wilma Ritter, vice-secretar al Comitetului de Disciplină

„Bătrâna Doamnă” a încheiat sezonul 2010-2011 pe locul 8, însă cu cele 12 puncte luate abuziv ar fi terminat pe poziția a 6-a, la trei puncte în spatele Voinței Sibiu, echipă ce avea să dispute cu succes barajul pentru promovare împotriva Săgeții Năvodari în Liga 1. „Altfel am fi abordat returul dacă aveam în clasament acele 12 puncte câștigate pe teren. Sunt convins că noi eram în locul Sibiului, cu șanse mari de a promova și noi. Clubul avea un alt destin, altele erau preocupările noastre în ziua de azi. Pornind de la scrisoarea celor de FIFA, o să cerem explicații și – eventual – daune Federației Române de Fotbal”, ne-a declarat Giovanni Catanzariti.

Tot președintele UTA-ei mai subliniază un aspect al scrisorii remise de FIFA. „Cel mai important este că ni s-a făcut dreptate, chiar și cu ceva întârziere. Suporterii trebuie să stea liniștiți că cel puțin deocamdată cazul Vasiljevic este închis și nu văd de ce s-ar redeschide când vechea societate este pe cale să dispară. Din câte știu eu, legea insolvenței nu permite nimănui să mai ceară despăgubiri unei alte societăți, decât în cazul în care s-au preluat unele active. Cum noi n-am preluat nimic, din punctul nostru de vedere cazul Vasiljevic este închis”, a adăugat Catanzariti.

Sursa: Sport Arad

16 Nov. 2011, 15:00 Seria 2
Pe aceeași temă