Ferfelea și Curelea, prezentați de CSU: „Nu este un pas înapoi, la Craiova am jucat cu 30.000 de spectatori”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 18:04 Seria 2

Foștii jucători ai Sportului Studențesc, Viorel Ferfelea și Costin Curelea, au fost prezentați de CS Universitatea Craiova, cei doi semnând contracte pe 3 ani cu gruparea din Bănie.

„Toată lumea a fost șocată când am ales să vin aici, în condițiile în care aveam mai multe oferte din Liga I, dar eu îi sfătuiesc și pe alți jucători care vor să vină la Craiova să nu ezite.  Nu este un pas înapoi, din contră, am ales un proiect de viitor, serios” a declarat Ferfelea.

Curelea l-a completat în acest sens: „Nu a fost o decizie greu de luat, fiindcă aici este un lucru solid, serios. Lotul îmbină tinerețea cu experiența, iar noi am venit să ajutăm echipa să-și îndeplinească obiectivele. Ne lipsesc meciurile, dar ne-am antrenat zilnic cu Clinceniul și, deși nu suntem la capacitate maximă, putem susține ritmul”.

Cei doi spun că știu ce înseamnă Craiova în fotbal: „Am venit într-un loc în care oamenii se pricep la fenomen, suporterii sunt foarte aprinși, iar asta ne stimulează și mai mult. Am jucat la Craiova cu Sportul și erau 30.000 de spectatori în tribune și ni-i dorim și noi alături. Știm că în acest moment Craiova este împărțită, dar dorința tuturor credem că este să aibă parte de fotbal de nivel înalt”.

Despre perioada dificilă petrecută la Sportul, Ferfelea și Curelea nu mai vor să-și aducă aminte: „Ne bucurăm că în sfârșit putem juca fotbal, ce a fost nu mai contează. Mai aveam bani de luat de la Sportul, dar le-am pus cruce. Este păcat că un brand precum Sportul a ajuns să dispară”.

Ovidiu Stângă este încântat de venirea celor doi fotbaliști, debutul său pe banca tehnică urmând să aibă loc o dată cu cel al lor în tricoul alb-albastru. „Echipa a crescut valoric o dată cu venirea celor doi jucători, care crează și o emulație deosebită în cadrul lotului. Cu experiența lor îi pot ajuta și pe cei mai tineri, care încet-încet realizează ce înseamnă Craiova la nivel fotbalistic” a spus Stângă.

„Sunt doi jucători deosebiți, care au fost aduși cu eforturi mari de către club” a declarat Pavel Badea.

Stângă: „La lotul pe care-l avem, nu trebuie să ne bată nimeni”

Ovidiu Stângă și-a împărtășit impresiile după contactul cu lotul și a prefațat meciul de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare. „Încercăm să redăm echipei spiritul oltenesc, de luptă. Eu încerc să le iau jucătorilor din presiune, să-i ajut și simt un feed-back pozitiv din partea lor, chiar i-am simțit deschiși, m-au întrebat ce vreau de la ei. La lotul pe care-l avem și obiectivul fixat, nu avem voie să pierdem cu nimeni. Meciurile nu vor fi însă deloc ușoare, începând cu cel de sâmbătă, cu Olimpia, mai ales că echipele care vin pe «Ion Oblemenco» sunt extrem de motivate. Adversarul este unul solid, omogen, joacă de mult împreună și trebuie să fim atenți” a spus Ovidiu Stângă.

Tehnicianul spune că a semnat un contract pe perioadă nedeterminată cu CS U. „Patronul echipei m-a asigurat că nicăieri nu va fi mai bine decât la Craiova, așa că nu-mi fac probleme decât în privința rezultatelor” spune Stângă.

Izvoranu, suspendat 8 etape, Pleșan și Dragalina, câte două

După eliminările de la Târgu Mureș, Silviu Izvoranu a fost cel mai pedepsit de Comisia de Disciplină, primind nu mai puțin de 8 etape de suspendare. În schimb, Pleșan și Dragalina vor sta în tribună câte două etape. „Sperăm ca Ferfelea și Curelea să nu facă greșelile lui Pleșan și Izvoranu. Noi încurajăm jucătorii să aibă atitudine și personalitate, dar nu admitem gesturile huliganice” a declarat Badea.

Clubul va face apel în cazul celor 3 jucători, care sunt totuși la prima abatere.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 18:04 Seria 2
Pe aceeași temă