FCM Târgu Mureș și-a prezentat noul staff tehnic! Pelici: „E o onoare”

13 Jul. 2012, 17:44 Seria 2
FCM Târgu Mureș și-a prezentat noul staff tehnic!** Pelici:

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, directorul general al clubului FC Municipal Tîrgu-Mureș, Anton Heleșteanu, a prezentat oficial noua conducere tehnică a formației, formată din: Alexandru Pelici – antrenor principal, Sandu Tăbârcă – director tehnic, Darius Miclea – antrenor secund și Fekete Carol – antrenor cu portarii.

Din cele spuse de Anton Heleșteanu, alegerea noilor tehnicieni s-a datorat și muncii depuse de aceștia la Voința Sibiu, pe care au transformat-o într-o echipă muncitoare, fără a beneficia de mari valori.

Anton Heleșteanu – director general: „felul cum am alcătuit lotul spune multe despre ceea ce vrem să facem. Am păstrat în lot jucători în jurul vârstei de 30 de ani, dar care sunt determinanți într-o echipă. Restul componenților sunt sub 25 de ani, cu foame de rezultate și performanță. Iar atâta timp cât eu voi fi la această echipă, la FCM nu vor mai fi aduși jucători străini. Fotbalul românesc are destule talente pentru a alcătui echipe competitive.”

Iată ce au declarat noii tehnicieni ai echipei:

Alexandru Pelici – antrenor principal: „este o onoare pentru noi să antrenăm într-un oraș cu tradiția fotbalistică a Tîrgu-Mureș-ului. Venim cu sufletul deschis aici și vrem să facem o treabă cât mai bună. După ce echipa va disputa primele jocuri amicale ne vom da seama dacă mai avem nevoie de jucători pe unele posturi, dacă nu, lotul va fi format din jucătorii care sunt acum în cantonament. Suntem conștienți de nivelul la care suntem, vrem să recâștigăm, prin joc, publicul alături de noi. Să fie într-un ceas bun și să ne ducem la bun sfârșit munca.”

Sandu Tăbârcă – director tehnic: „retrogradarea în Liga a II-a nu este neapărat un eșec, este o nouă experiență. Suntem la un nou nivel de organizare. Țin să mulțumec, în primul rând, clubului care a reușit să mențină în echipă o serie de jucători cu experiență în prima ligă. Acum avem de lucrat la nivel mental, să încercăm să facem un lot omogen, cu jucători cu experiență, alături de tineri dornici de afirmare. De la lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 1, am ajuns acum să fim un fel de Steaua sau Dinamo în Liga a II-a. Toți adversarii se vor mobiliza și de aceea nu trebuie să ne prezentăm la jocuri doar cu numele, ci și foarte montați. Infrastructura pe care am găsit-o aici este una senzațională, cum puține echipe din prima ligă au, iar obligația noastră este acum să facem treabă.”

Darius Miclea – antrenor secund: „sunt convins că vom face treabă bună la echipă. Pentru mine bucuria de a antrena pe FCM este și mai mare, revenind după atâția ani în orașul natal.”

Lotul formației FCM Tîrgu-Mureș va rămâne în cantonament până pe data de 20 iulie, perioadă în care se vor disputa și 2 jocuri amicale.

Iată care sunt cei 32 de jucători prezenți în cantonament:

Portari:
Dragoș Balauru, Ciprian Botoșer (Gloria Bistrița), Vlad Negru (FCM 2)

Fundași:
Alexandru Vagner, Vereș Zoltan (FCM 2), Mădălin Olar (FCM 2), Cristian Bloj (FCM 2), Nicu Epaminonda, Costinel Gugu, Mircea Pop (FCM 2), Ionuț Tătaru (Pandurii Tg. Jiu), Mircea Ungur (Gaz Metan Tîrgu-Mureș), Szilagyi Lorand, Dan Matei.

Mijlocași:
Victor Astafei, Raul Rus (Sănătatea Cluj), Laszlo Csongor (revenit din Canada), Răzvan Pădurețu, Răzvan Dîlbea (Sibiu), Alexandru Dan (Pandurii Tg. Jiu), Tiberiu Petriș (Junior Tîrgu-Mureș), Claudiu Bumba, Viorel Șaim (Severin), Sergiu Negruț (CFR Cluj 2), Arthur Teut (Snagov), Răzvan Moldovan (FCM 2)

Atacanți:
Bogdan Apostu, Vlad Bujor, Tudor Mândrușcă (CFR Cluj 2), Dragoș Huiban (FCM Bacău), Kinczel Ervin (FCM A), Sergiu Sălaghie (FCM A)

Din acest lot, vor rămâne la prima echipă 25 de jucători (3 portari și 22 de jucători de câmp). Restul se vor pregăti alături de echipa de juniori A, iar săptămânal vor efectua cel puțin 2 antrenamente alături de prima formație, pentru a fi gata oricând de a juca în Liga a II-a.

Sursa: FCM Târgu Mureș

13 Jul. 2012, 17:44 Seria 2
Pe aceeași temă