FC Universitatea Craiova, evacuată din nou de pe „Ion Oblemenco”! Replica echipei lui Adrian Mititelu

Marius ANGHEL 07 Jan. 2014, 15:55 Seria 2
FC Universitatea Craiova, evacuată din nou de pe

UPDATE: După ultimele evenimente petrecute astăzi la Craiova, acolo unde un executor judecătoresc a pus în aplicare sentința Tribunalului Dolj și a evacuat de pe stadionul „Ion Oblemenco” echipa FC Universitatea Craiova, site-ul echipei patronate de Adrian Mititelu a emis, pe site-ul oficial, un comunicat în care explică cele întâmplate astăzi. Iată comunicatul:

„Având în vedere evenimentele care s-au derulat astăzi la Complexul Sportiv «Ion Oblemenco», clubul de fotbal Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Astăzi, biroul executorului judecătoresc Moraru și Asociații, a pus în executare o sentință a Judecătoriei Craiova din 15 septrembrie 2013, sentință în urma căreia instanța Judecătoriei Craiova a hotărât evacuarea Fotbal Club Universitatea Craiova din Complexul Sportiv «Ion Oblemenco».

Ulterior acestei sentințe, prin Deciza numărul 23 a Tribunalului Dolj, din 15 octombrie 2013, Fotbal Club Universitatea Craiova S.A. a fost reintegrată în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco», până la soluționarea irevocabilă a litigiilor cu privire la investițiile de modernizare făcute de club.

Aceste litigii se află în fază incipientă pe rolul Judecătoriei Craiova.
Prin urmare, sentința Judecătoriei Craiova care a făcut obiectul evacuării de astăzi este caducă, fără a mai putea produce vreun efect legal.

Cu toate acestea, executorul judecătoresc din cadrul biroului Moraru și Asociații, sfidând legea, a pus în excutare o sentință nulă, deși cunoaștea foarte bine că FOTBAL CLUB U CRAIOVA deține un TITLU VALABIL DAT DE TRIBUNALUL DOLJ.

Reaua credință a biroului Moraru și Asociații, este vădită și prin prisma faptului că a notificat punerea în executare a sentinței Judecătoriei Craiova, chiar în ultima zi lucrătoate a anului, respectiv 24 decembrie.
În acest fel făcând imposibilă contestarea în regim de urgență a intenției de evacuare deoarece, după cum se cunoaște, instanțele de judecată nu mai țin ședințe de judecată până pe 13 ianuarie.
Datorită acestei situații U Craiova S.A. nu a avut la dispoziție calea accesului la justiție în termenul oportun pentru a împiedica această evacuare abuzivă.

Evacuarea de astăzi este una abuzivă și s-a făcut prin săvârșirea mai multor infracțiuni. Fotbal Club Universitatea Craiova, va înainta mâine, miercuri, 8 ianuarie 2014, o plângere penală împotriva persoanelor responsabile pentru săvârșirea acestui abuz, respectiv, pentru infracțiunile de abuz în servciu și complicitate la abuz în servicu, în cadrul dosarului penal numărul 218/2013, aflat pe rolul DNA.

Totodată, Fotbal Club Universitatea Craiova va solicita reîntoarcerea executării la Judecătoria Craiova și suntem convinși că acțiunea clubului va fi admisă de îndată, urmând ca în circa trei săptămâni clubul să fie reintegrat în Complexul Sportiv «Ion Oblemeco».

De asemenea, Fotbal Club Universitatea Craiova, transmite tuturor suporterilor și simpatizanților că toate aceste acte abuzive inițiate în mod repetat de OLGUȚA VASILESCU și GRUPUL MAFIOT PE CARE ÎL COORDONEAZĂ‚ nu ne abat de la planul nostru de continuare a activității clubului Universitatea Craiova și a face tot ce este posibil ca la finele acestui campionat echipa să revină în primul eșalon al fotbalului românesc.

Faptele și acțiunile Olguței Vasilescu și ale acoliților ei vor primi răspuns în curând de la justiție.

Facem apel la toți suporterii Universității Craiova să rămână în continuare alături de club și să creadă în lupta noastră.

Fotbal Club Universitatea Craiova”


 

Clubul lui Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova, a fost din nou evacuat de pe arena „Ion Oblemenco”. În cursul zilei de astăzi, 7 ianuarie, un executor judecătoresc s-a prezentat la arena din Bănie și l-a informat pe Mititelu despre interdicția îndreptată spre formația sa.

Executorul judecătoresc a pus în aplicare sentința Tribunalului Dolj din luna decembrie a anului 2013, care încuviințează evacuarea SC Fotbal Club U Craiova SA de pe stadion. „Admite apelul. Schimbă încheierea nr. 13688/31.10.2013 a Judecătoriei Craiova în sensul că admite cererea de încuviințare a executării silite a titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 11472/16.09.2013 a Judecătorie Craiova. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită prin toate modalitățile prevăzute de lege. Definitivă”, se arată într-un document publicat de micapi.ro.

Executorul a acționat și pe baza unei alte hotărâri judecătorești emise în 16 septembrie 2013 de către Judecătoria Craiova în dosarul 7230/215/2011, prin care s-a dispus evacuarea pârâtei SC Fotbal Club U Craiova SA din spațiile de antrenament ale stadionului. „Admite în parte acțiunea. Respinge cererea de suspendare a capătului de cerere privind evacuarea în baza art 36 din Legea nr. 85/2006. Dispune evacuarea pârâtei S.C. Fotbal Club U Craiova SA din spațiile de antrenament și competiții din cadrul stadionului Ion Oblemenco, care a făcut obiectul contractului de concesiune nr. 230/2002, modificat și completat prin actul adițional nr. 2/2007. Disjunge capătul de cerere având ca obiect pretenții , urmând a se forma un dosar nou cu termen de judecată la data de 07.10.2013. Respinge cererea privind cheltuielile de judecată cu privire la capătul de cerere având ca obiect evacuare. Cu apel” mai specifică sursa citată.

FC Universitatea Craiova a fost evacuată prima dată în toamna anului trecut, în urma unei decizii a Judecătoriei Craiova din 16 septembrie 2013. Totuși, în 15 octombrie 2013, un tribunal superior, Curtea de Apel Dolj, a recunoscut faptul că FC Universitatea Craiova are drept de retenție asupra stadionului și a decis repunerea în drepturi până când o instanță se va pronunța asupra dreptului de retenție.

În aceste condiții, FC Universitatea Craiova va trebui să-și caute o nouă arenă unde să dispute jocurile din returul Ligii a II-a.

Până în acest moment, niciun reprezentat al CS Universitatea Craiova nu a putut fi contactat.

FC Universitatea Craiova a fost scoasă abuziv de pe arena „Ion Oblemenco” din luna iunie a anului trecut și până în 26 noiembrie, când a fost reprimită.

Marius ANGHEL 07 Jan. 2014, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă