FC Maramureș vrea să scape de penalizare cu probe ce confirmă plata datoriei față de Petrică de acum un an

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 13:51 Seria 2

FC Maramures Universitar risca sa joace in sezonul viitor in Liga a III-a dupa ce Comisia de disciplina a decis depunctarea baimarenilor, in urma unui litigiu stins cu un fost jucator. Desi de-a lungul sezonului gruparea baimareana a reusit sa adune 23 de puncte, in urma deciziei, FCMU se situeaza pe penultimul loc in campionat, pe loc retrogradabil, in spatele celor de la Alro Slatina.

FC Maramures Universitar trece printr-un moment greu, dupa ce comisia de disciplina a decis sa sanctioneze echipa baimareana cu 2 puncte din cauza unui litigiu avut cu un fost jucator. Oficialii echipei recunosc ca procedura nu a fost respectata ad litteram, insa acestia spun ca gruparea ar trebui amendata, sau sanctionata intr-o alta maniera si nu cu depunctarea. Decizia comisiei este cu atat mai grea, cu cat cele 2 puncte fac ca maramuresenii sa joace in liga a III-a in sezonul viitor.

Litigiul care a atras depunctarea maramuresenilor se refera la un neplata salariilor jucatorului Petrica Dragos, fostul golgeter al baimarenilor. Acesta a depus spre finalul stagiunii trecute un memoriu la FRF, in care explica ca nu si-a primit salariul pe o perioada de sase luni. In termenul prevazut de decizia FRF, fostul jucator si-a primit banii restanti si, cu toate acestea, echipa a fost depunctata in urma cu doua zile.

Plata datoriilor salariale catre jucator a fost efectuata in luna iulie a anului trecut, atunci cand Petrica Dragos a semnat o declaratie ca litigiul dintre cele doua parti a fost stins. „Eu, numitul Dragos Petrica Daniel, declar pe proprie raspundere ca nu mai am nici o pretentie financiara sau de alta natura fata de CS FCMU Baia Mare prezenta si viitoare intrucat azi, 30.07.2012, mi-au fost achitate toate drepturile financiare restante cu care eram in litigiu”, arata atacantul. Declaratia este semnata atat de fostul jucator al echipei baimarene, de fostul presedinte al clubului, cat si de trei martori.

Patronul grupării FC Maramureș Universitar Baia Mare, Dan Hotico a depus luni o nouă cerere de revizuire la dosarul în legătură cu jucătorul Petrică Dragoș, în urma căruia maramureșenii au fost sancționați cu două puncte penalizare.

„Am fost azi la Federație și am depus o cerere de revizuire la litigiul Petrică Dragoș. Mâine se va judeca la Comisia de Disciplină. Sperăm ca forul federal să facă dreptate și să țină cont de meritul sportiv și nu de alte interese” declara patronul băimărenilor pentru Liga2.ro.

Decizia finala se va lua astazi, 12 iunie, cand dosarul va fi revizuit de catre comisia din cadrul FRF.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 13:51 Seria 2
Pe aceeași temă