FC Brașov, la un pas de faliment. Planul de reorganizare nu a fost aprobat

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 15:02 Seria 2
FC Brașov, la un pas de faliment.** Planul de reorganizare nu a fost aprobat
  • Emoții mari pentru FC Brașov. Cu patronul Ioan Neculaie la închisoare, echipa din Liga 2 e la un pas de faliment după ce Adunarea Generală a Creditorilor, reunită marți, a nu a probat planul de reorganizare.

 

Întrunită astăzi, Adunarea Generală a Creditorilor de la FC Brașov nu a aprobat planul de reorganizare. Fiscul, care este și principalul creditor, a fost și principalul opozant al planului, anunță Monitorul Expres. Decizia de azi duce FC Brașov la un pas de faliment. Tot astăzi, la Curtea de Apel Brașov este fixat un termen în care sunt judecate contestațiile la tabelul creanțelor.

Conform tabelului preliminar, FC Brașov are datorii de 35.979.885,45 de lei, însă administratorul judiciar a aprobat inițial suma de 10.020756,86 (2,25 milioane de euro). Pe parcurs, suma a crescut vertiginos, asta pentru că s-au admis mai multe contestații, cea mai importantă fiind cea a Administrației Județene a Finanțelor Publice Brașov. Tribunalul Brașov a admis contestația AJFP Brașov și a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanței acesteia ca și bugetară. De asemenea, Tribunalul Brașov a admis și contestațiile formulate de câțiva fotbaliști împotriva tabelului preliminar și a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanțelor contestatarilor în categoria creanțelor salariale. În acest moment, datoriile ajung la aproape 7 milioane de euro! Conform Legii Insolvenței, SC FC Brașov SA trebuie să achite în primul rând creanțele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare și în ultimul rând pe cele chirografare.

Pe 8 februarie, omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie, patronul clubului FC Brașov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, a decis CA Brașov.

După arestarea sa, Neculaie le-a transmis subalternilor săi de la club că cedează echipa, gratis, și i-a pus să caute posibili cumpărători.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 15:02 Seria 2
Pe aceeași temă