FC Bihor schimbă strategia! Ghiț, reinstalat pe banca orădenilor

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 12:34 Seria 2
FC Bihor schimbă strategia!** Ghiț, reinstalat pe banca orădenilor

După despărțirea de Grupul de Firme Liberty, patronat de omul de afaceri Marius Vizer, protocol de colaborare care s-a încheiat sâmbătă, 15 iunie, conducerea clubul FC Bihor a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul clubului, noua strategie.

Echipa va miza în mare parte pe jucători bihoreni, unii tineri, proveniți din propria pepinieră, de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, iar ceilalți – jucători experimentați, care se vor reîntoarce la clubul „roș-albastru”.

„Vom porni un proiect, spunem noi, ambițios, care se va concentra pe jucători bihoreni și pe jucătorii crescuți la centrul nostru de copii și juniori. Lângă jucători experimentați bihoreni, care doresc să se întoarcă acasă, vom încerca să creștem o echipă formată din copii aduși de la echipa a doua și de la lotul de juniori A, copii care pot fi pregătiți să facă pasul către liga a II-a”, a declarat președintele clubului, Șerban Morcan, precizând că strategia are atât susținerea Primăriei Oradea, cât și a Consiliului Județean, finanțatorii clubului.

Morcan a anunțat și că, pentru atingerea noului deziderat, a fost cooptat, din nou, la echipă, Gheorghe Ghiț, antrenorul cu care FC Bihor a promovat, pe plan sportiv în 2011, secondat de Călin Cheregi, care rămâne în continuare șeful Centrului de Copii și Juniori al clubului.

Revenit la echipă, Ghiț, care la rândul său a încheiat colaborarea cu Liberty, s-a declarat bucuros că face parte din noul din echipă. „E un proiect ambițios și sper ca el să fie unul reușit”, a spus antrenorul principal al FC Bihor.

La rândul său, Călin Cheregi a spus că va căuta să identifice cât mai bine tinerii din cadrul Centrului, pe care echipa mare se va putea baza „pentru a putea face pasul spre performanță”. „Pentru mine este o onoare că sunt în acest proiect care urmează să fie derulat. Încerc să identific cât mai bine tinerii din cadrul  Centrului, pentru a putea face pasul spre performanță și, totodată, sunt onorat că pot să lucrez alături de colegul meu Gheorghe Ghiț”

Pe termen scurt

Sintetizând, președintele clubului, Șerban Morcan a subliniat că acest nou proiect este gândit pentru o perioadă de 3 ani și a mulțumit colaboratorilor de la Liberty, apreciind că au fost trei ani în care s-a lucrat bine împreună, fiind „parteneri care s-au ținut de cuvânt și de ceea ce s-au angajat”.

Obiectivul echipei în următorul sezon va fi evitarea retrogradării, iar primul jucător care și-a dat acordul să evolueze pentru FC Bihor în noul sezon este Dorin Mihuț. Se mai poartă tratative însă și cu Zeno Bundea, Sebastian Sfârlea, Raymond Lukacs, Alexandru Gego, Sorin Tegzeș sau Călin Fildan. În plus, de la Centrul de Copii și Juniori vor fi promovați Ionuț Pop sau Sergiu Bactăr, iar de la echipa a doua se au în vedere și Hosu, Olariu și Lorincz.

De asemenea, din grupul de jucători de la Liberty se speră menținerea câtorva jucători, nominalizați, în acest sens fiind Mădălin Popa, Bogdan Țoca, Ovidiu Popa, Ovidiu Bic și Răzvan Lupu.

Obiectiv: evitarea retrogradării

Prezent la conferință în calitate de reprezentant al municipalității și membru în AGA, viceprimarul Ovidiu Mureșan a ținut să spună că administrația locală lucrează la optimizarea costurilor de întreținere a echipei. „Va fi foarte grea lupta pentru evitarea retrogradării, în sezonul următor, pentru că vor retrograda 6 echipe, urmând ca în sezonul 2014-2015 să existe o singură serie în liga a doua”, a spus Mureșan.

„Începem un nou proiect, eu cred în el, eu cred în echipa de conducere și vreau să mulțumesc pe această cale finanțatorilor, care au înțeles și ne-au dat credit să demonstrăm, împreună cu acești băieți, că se poate, cu un buget la 40 % față de cât aveam înainte”, a precizat, la rândul său, consilierul județean Dumitru Voloșeniuc, și el membru în AGA.

Salariul mediu al unui jucător din noua echipă va fi de 1.500 de lei, iar cel mai mare nu va depăși 2.500 de lei.

În total se dorește formarea unei echipe care să cuprindă 25 de jucători, dintre care 20 să fie bihoreni.

Reunirea lotului pentru pregătirea noului sezon este fixată pentru data de 8 iulie.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 12:34 Seria 2
Pe aceeași temă