FC Bihor, încotro? Silaghi: „Trebuie să-mi caut de lucru” / Fodor: „O să spun adio acestui club”. Data la care clubul orădean își poate închide porțile

Marius ANGHEL 10 May. 2015, 15:59 Seria 2
FC Bihor, încotro? ** Silaghi:

Cu o sumedenie de jucători indisponibili pentru ultima partidă oficială din acest sezon al Ligii 2, FC Bihor a reușit să termine demn campionatul, chiar dacă în clasamentul play-out s-a clasat pe ultimul loc și a scăpat de barajul pentru evitarea retrogradării doar datorită retragerii echipei FC Olt. Sâmbătă, orădenii au remizat pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-1, după ce au condus prin reușita lui Norbert Lorincz (17).

La finalul meciului, antrenorul Gheorghe Silaghi le-a mulțumit jucătorilor pentru că „au dus până la capăt acest calvar” și a anunțat că, atât el, cât și fotbaliștii își vor căuta alte angajamente după ce în curând le va expira contractele cu FC Bihor.

 „A fost un meci bun, în condițiile date, cu probleme financiare și de lot. Le mulțumesc din suflet băieților, pentru că au dus până la capăt acest calvar. A fost un meci foarte bun, cu ritm bun, fiecare echipă văzându-și de joc. Contractul meu expiră în 30 iunie, inclusiv la Centrul de Copii și Juniori și trebuie să-mi caut de lucru. Ar fi păcat ca o echipă cu tradiția lui FC Bihor să dispară. Am avut două debuturi, Negrea și Talpoș. Pe lângă absențele avute, Haș a jucat cu infiltrații. Săptămâna viitoare vom face două antrenamente, marți și joi, după care se intră în vacanță. Din lotul echipei, 14 jucători sunt la final de contract și probabil își vor căuta alte echipe”, a declarat, după partidă, citat de fcbihor.ro, Gheorghe Silaghi.

Pelici: „Nu lăsați FC Bihor să moară!”

Mulțumit de joc a fost și tehnicianul vâlcenilor, Alexandru Pelici, care s-a reîntors la Oradea, ca adversar de această dată, după ce el a condus echipa bihoreană la începutul sezonului. „A fost și ultima etapă a unui campionat cu răsturnări de situații, nu doar în plan sportiv, ci și organizatoric și de situație financiară a cluburilor. O să vedem din vară cine va mai continua. Eu îmi felicit echipa și mă bucur pentru debutul lui Prvulovic. Nu se știe nici la noi ce va urma din vară. Felicit jucătorii de la FC Bihor și întreg staff-ul tehnic, pe Călin Cheregi, Gheorghe Silaghi, jos pălăria pentru toți cei de la Oradea. Ar fi mare păcat ca o asemenea echipă să dispară de pe harta fotbalului. Și la noi sunt ceva datorii, și conducătorii noștri se gândesc dacă vor continua sau nu din vară. Vin cu plăcere de fiecare dată la Oradea, pentru că am relații foarte bune cu toți oamenii din clubul de aici. Nu lăsați FC Bihor să moară!”, a declarat, la conferința de presă de după joc, tehnicianul formației vizitatoare, Alexandru Pelici.

Fodor: „Ce interese meschine sunt în jurul acestei echipe? De ce se vrea moartea acestui cub și de către cine?”

FC Bihor și-a încheiat jocurile din acest sezon și, deși s-a clasat pe locul 6 în play-out, nu va participa la barajul pentru evitarea retrogradării, care nu va mai avea loc, întrucât FC Olt s-a retras din campionat, iar nicio altă echipa nu va mai retrograda în acest sezon.

Dacă din punct de vedere sportiv, situația la clubul orădean de fotbal este salvată, nu se știe ce se va întâmpla în continuare cu clubul în sine, acesta având neapărat nevoie de un investitor sau un susținător financiar, pentru a-și putea continua activitatea.

„Le mulțumesc din suflet acestor copii, pentru sacrificiul pe care l-au făcut în aceste luni. Le înțeleg greutățile prin care au trecut, sunt alături de ei și-i susțin pentru că, zic eu, orice om care merge la un loc de muncă, după efortul depus își așteaptă și retribuția, iar ei n-au primit acești bani și sunt convins că dacă în alte domenii de activitate se întâmplă acest lucru, se lasă cu greve, cu proteste… De luni, începând, eu am un singur scop, aducerea unui investitor la echipă, iar dacă până în 15 iunie nu reușesc să aduc acest investitor sau să atrag fonduri la echipă, eu o să spun adio acestui club, pentru că nu se dorește echipă de fotbal în orașul nostru. Și mă întreb eu, ce interese meschine sunt în jurul acestei echipe? De ce se vrea moartea acestui cub și de către cine?”, a declarat, citat de fcbihor.ro, președintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor.

Marius ANGHEL 10 May. 2015, 15:59 Seria 2
Pe aceeași temă