FC Bihor, gata de un nou start în Liga 2. Nemeș: „Obiectivul e să ne clasăm în play-off”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 19:11 Seria 2
FC Bihor, gata de un nou start în Liga 2.** Nemeș:

După ce a avut liber în prima etapă a noii ediții de campionat a Ligii a II-a, formația orădeană de fotbal FC Bihor va debuta în noul sezon al eșalonului secund în acest sfârșit de săptămână, când în etapa a II-a a Seriei a II-a, va primi pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, replica formației Fortuna Poiana Câmpina.

Startul noului sezon oficial al clubului fanion de fotbal al județului a fost prefațat joi, la sediul clubului, cu o conferință de presă la care au participat președintele Viorel Nemeș, antrenorul principal Alexandru Pelici și antrenorul secund, dar și șeful Centrului de Copii și Juniori al clubului, Călin Cheregi.

„Obiectivul nostru, în prima fază, am zis să fie evitarea retrogradării, dar, datorită faptului că seria noastră din liga a II-a este formată din 11 echipe, am zis că obiectivul clubului ar fi primele șase echipe, să ne clasăm în play-off. Normal, va fi greu, pentru că toate echipele din seria noastră s-au întărit, începând cu Satu Mare, Reșița, Timișoara nu mai vorbesc, Vâlcea, Olt, Mioveni. Noi zicem că toate jocurile vor fi foarte dificile, nu e o echipă care să putem zice că e slabă din această grupă. De aceea ar fi bine ca să pornim cu dreptul în acest campionat. Avem și șansa să avem la început două meciuri ceva mai accesibile, prin prisma faptului că întâlnim două nou-promovate, acasă cu Poiana Câmpina și apoi în deplasare, la Pâncota”, a declarat președintele clubului, Viorel Nemeș.

La rândul său, antrenorul principal al primei echipe a clubului FC Bihor, Alexandru Pelici a prefațat campionatul dar și jocul din prima etapă, programat sâmbătă, de la ora 11. „E un început de nou campionat. După cum se știe, a fost o reorganizare, pornim la drum cu gândul de a ne îndeplini obiectivul, deși prin prisma faptului că urmează ca în primele două jocuri să întâlnim două echipe nou-promovate, eu nu cred că va fi ușor deloc. Doar prin acest fapt că sunt nou-promovate, poate părea că sunt jocuri ușoare. Rezultatul din prima etapă de la Câmpina, din punctul meu de vedere și nu numai, citind și declarațiile celor doi antrenori după meci, se pare că rezultatul nu e tocmai cel care ar fi fost echitabil după desfășurarea ostilităților în teren. Câmpina a ratat foarte multe ocazii, după 1-0 putea să-și mărească avantajul, dar Reșița a revenit pe final și a și câștigat acest joc. Cu siguranță că acest lucru îi va face pe cei de la Fortuna să vină aici și mai hotărâți, să încerce să recupereze imediat punctele. Au o echipă bună, o echipă care au o tranziție pozitivă foarte bună, cu jucători de viteză, în special în compartimentul ofensiv. Deci nu va fi un joc deloc ușor, decât dacă e să considerăm că echipa lor este nou-promovată. Îi abordăm cu maximă seriozitate, îi tratăm cu respect dar nu cu teamă și vom încerca să câștigăm punctele puse în joc”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

Obiectivul oficial este evitarea retrogradării, dar „noi ne dorim play-off-ul”

În ceea ce privește obiectivul clubului orădean pentru ediția de campionat 2014-2015, Alexandru Pelici a dorit să aducă anumite lămuriri: „Accederea între primele șase echipe ale seriei este un obiectiv pe care ni l-am fixat singuri, obiectivul trasat de conducerea administrativă este evitarea retrogradării. Cu acest lucru vom porni la drum. A fost o restructurare. S-au diminuat din salarii, astfel obiectivul trasat de conducerea administrativă este evitarea retrogradării, faptul că noi ne dorim mai mult, e normal să ne dorim mai mult pentru că așa cum am mai spus, din punctul meu de vedere, pentru FC Bihor nu e on obiectiv salvarea de la retrogradare. Deci, ne dorim o clasare cât mai bună, de ce nu să prindem primele șase”.

Pentru completarea lotului de jucători, după plecarea portarului Mădălin Smaranda, la ACS Poli Timișoara, conducerea clubului orădean a ajuns la o înțelegere cu goalkeeper-ul Cristian Valentin Bordea, în vârstă de 27 de ani, care a mai jucat la Brașov, UTA sau FC Olt. Acesta a semnat pentru un an cu FC Bihor, cu o clauză în contract care îi permite ca în cazul unei oferte de la un club de primă ligă sau din străinătate, în pauza competițională să poată pleca.

În ceea ce privește promovarea tinerilor jucători, de la Centru de Copii și Juniori al clubului, Călin Cheregi, șeful Centrului, dar și antrenorul secund al echipei mari, a ținut să precizeze: „Strategia noastră este de a-i lua, a-i crește în anturajul echipei mari. Treptat, treptat să joace, în minutele cât poate fiecare și în momentul în care sunt gata pentru a debuta, atunci îi aruncăm în luptă. Lucru care se și întâmplă, de altfel. În momentul de față, anul care trebuie să debuteze este 95 (jucătorii născuți în 1995), unde ne punem speranțe în Nichita și Zsombor Lukacs. Ei sunt din punct de vedere biologic cam gata să debuteze. Apoi va urma anul 96 și pe urmă 97. Deci, cam de aici pornim. Cei din 97 au câte două antrenamente pe săptămână cu echipa mare, cei din 96, participă la fiecare antrenament, iar cei din 95 sunt gata pentru debut. Totuși trecerea de la juniorat la echipa a doua e destul de grea, dar nu trebuie să omitem faptul că acești copii au o anumită valoare”.

Încep să apară sponsorii

În ceea ce privește situația insolvenței clubului, președintele Viorel Nemeș a ținut să precizeze că „nu s-au mai plătit rate din aprilie 2013, dar am discutat cu firma de insolvență și deocamdată nu sunt probleme”.

Pe de altă parte, conducerea clubului FC Bihor a început să atragă deja câțiva sponsori, „astfel încât aceștia vor putea fi și vizibili după bannerele publicitare de pe stadion încă de la meciul de sâmbătă”, după cum a mai precizat președintele, cel care a ținut să remarce că „deja am vândut 65 de abonamente, față de anul trecut când s-au vândut doar 5”.

În perspectiva meciului din etapa a II-a, de sâmbătă, la care biletul de intrare va fi de 10 lei, cu pensionarii, copii și elevii având gratuitate, antrenorul Alexandru Pelici nu va putea conta pe serviciile fundașului central Florin Lazăr, iar Haș și Lupu sunt incerți.

Sursa: FC Bihor

Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 19:11 Seria 2
Pe aceeași temă