FC Bihor a rămas fără antrenor și sediu. Ziua de 12 ianuarie e așteptată cu teamă: are loc recursul făcut după declararea falimentului

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 18:36 Seria 2
FC Bihor a rămas fără antrenor și sediu.** Ziua de 12 ianuarie e așteptată cu teamă: are loc recursul făcut după declararea falimentului

Situația dezastruoasă în care se află FC Bihor îi face pe toți cei din cadrul echipei orădene să fugă la prima ofertă primită. Neplătit de când a fost instalat pe banca tehnică, antrenor Dan Mănăilă a acceptat propunerea primită din partea unui club din Liga a IV-a Alba. Problema antrenorului este însă una minoră pentru FC Bihor, pe 12 ianuarie urmând a avea loc, la Curtea de Apel Oradea, judecarea recursului făcut după declararea falimentului. În plus, clubul din Liga 2 nu mai are nici sediu după ce a fost evacuat din cel de pe strada Iosif Vulcan.

Antrenorul din ultimele opt meciuri din campionat al echipei FC Bihor a decis să meargă pe drumul său. Dan Mănăilă a acceptat oferta primită de la Mureșul Vințu de Jos, echipă clasată pe locul 2 în Liga a IV-a Alba, și are ca obiectiv promovarea. „Nu puteam să aștept la nesfârșit să se întâmple ceva pozitiv la FC Bihor. De șase luni nu am dus un ban acasă. Am și eu familie și nimeni nu m-a întrebat dacă am ce pune pe masă. Nici mie nu îmi e ușor. Oamenii de la Mureșul Vințu de Jos au fost extrem de hotărâți și am bătut palma. Sunt condiții foarte bune acolo și obiectivul a promovarea în Liga a III-a. Mie nu îmi e rușine să muncesc indiferent de ligă”, a declarat, pentru Bihon.ro, Dan Mănăilă. În scursa sa perioadă petrecută la FC Bihor, Mănăilă a înregistrat o victorie și șapte înfrângeri, lăsând echipa pe ultimul loc ce asigură prezența în play-out.

Pe 12 ianuarie se judecă recursul făcut după declararea falimentului

În privința pregătirii, conducerea clubului orădean nu a făcut deocamdată niciun plan, deoarece se așteaptă data de 12 ianuarie, când la Curtea de Apel Oradea se va judeca recursul făcut după declararea falimentului. Conform eBihoreanul, președintele Mircea Fodor speră să obțină, totuși, o nouă amânare, cu toate că șansele sunt mici. „Dacă se va da falimentul, clubul va dispărea ca entitate și vom încerca să înființăm un alt club. Pentru că fotbalul din Oradea nu va muri, asta este clar”, a declarat Mircea Fodor, care se gândește și la soluții pentru salvarea Centrului de Copii și Juniori al FC Bihor, în cazul în care clubul va intra în faliment.

Clubul nu mai are sediu

Cât privește problema sediului, FC Bihor a fost evacuat la finalul lunii decembrie din clădirea de pe strada Iosif Vulcan, nr. 11, obiectele fiind transportate și depozitate la un stabiliment de pe stada Matei Corvin. „Deocamdată nu am soluții, dar hai să spunem că acesta ar fi cel mai puțin greu lucru să-l faci, să-ți găsești un sediu în care să ne mutăm. Deocamdată nu am făcut nimic în acest sens”, a precizat, pentru eBihoreanul, Mircea Fodor, care e mai preocupat de găsirea unui sprijin financiar pentru salvarea echipei de la faliment.

Foto: Bihon

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 18:36 Seria 2
Pe aceeași temă