Falub: „UTA nu poate emite pretenții în acest moment, cu Craiova nu vrem să ne facem de rușine”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Mar. 2014, 12:28 Actualizat: 14 Mar. 2014, 12:29 Seria 2

Victoria „alb-roșiilor” cu Mioveniul a fost necesară, dar nu și suficientă nici măcar pentru certitudinea că fața echipei va fi mult mai bună începând cu partidele ce urmează. Nici adversarii nu îi permit staffului tehnic „textilist” să fie prea optimist, așa că Adrian Falub vorbește despre o situație încă gravă a echipei pe care o conduce.

– Domnule Falub, cât de mult a contat succesul se sâmbătă pentru moralul jucătorilor?
– Nu știu dacă putem vorbi de așa ceva. La ora aceasta, suntem o echipă care trebuie să crească până a putea emite pretenții. Am înregistrat un mic progres de la meciul cu Satu Mare, am câștigat și trei puncte importante cu Mioveniul, dar nimic mai mult. Timp de omogenizare nu avem deloc, în schimb avem nevoie urgentă de rezultate. Nu mai contează maniera în care vom câștiga puncte, important este să nu le pierdem pe drum. În schimb, eu ca antrenor am pus și voi pune mereu preț pe organizarea jocului.

– Atunci să vă întreb altfel, e ceva mai multă liniște în vestiar?
– La o echipă de fotbal nu e niciodată liniște. Întotdeauna există presiunea obiectivului. Eu ca antrenor încerc să-i fac pe fotbaliști să se simtă importanți și să dea totul pe teren. Liniște nu are nici Barcelona, vă spun eu.

– V-ați resemnat cu gândul că o parte a suporterilor, între care și cei care formează galeria, s-au îndepărtat definitiv de echipă?
– Oamenii, în acest caz suporterii, au modul lor de a gândi, au principii și sunt liberi să acționeze în consecință. Cel puțin eu nu cred că am puterea să le schimb părerea și opțiunile. Sunt un simplu antrenor care încearcă să salveze o situație dezastruoasă pe care am găsit-o în ziua în care am venit la club. Iar astăzi lucrurile continuă să fie grave și aici mă refer în special la poziția în clasament, dar și la alte aspecte. Restul sunt lucruri care mă depășesc și nu aș vrea să mă bag în ceea ce știu că nu aș putea să duc la bun sfârșit. Eu gândesc în felul următor. Orice acțiune trebuie să aibă o finalitate, iar finalitatea mea este să salvez echipa de la retrogradare. Cu sau fără suporteri în tribună.

– Știind că sunteți tipul de antrenor care-și studiază în detaliu adversarii, ce ne puteți spune despre CS U Craiova?
– Eh, se exagerează puțin, nu sunt chiar atât de meticulos. Toată lumea cred că știe că CS U Craiova are o calitate foarte mare. Are inclusiv fotbaliști care au jucat și au marcat în Champions League, ca și Dacian Varga. Apoi, Curelea, Ferfelea, Pătrașcu, Pleșan sau Izvoranu  sunt jucători foarte valoroși. Cred că din punct de vedere al individualităților, Craiova e cea mai bună echipă din serie. Mai au și condiții extraordinare de performanță și cred că sunt favoriți în fața oricărui adversar din serie, darmite împotriva noastră, care suntem pe penultimul loc în clasament și avem atâtea probleme. Să nu uităm că UTA de abia s-a strâns și în această iarnă, ne-am organizat din mers și tot ce ne propunem în acest meci e să facem față adversarului. Craiovenii sunt favoriți cerți sâmbătă, vom încerca să nu ne facem de rușine.

– Ce probleme de lot aveți pentru acest meci?
– Apostu nu va juca din cauza accidentării la genunchi, însă avem ceva speranțe cu Feussi. Încercăm să-l recuperăm, cum ne străduim să-l legitimăm și pe Stanley Ibe până la ora meciului.

– Ar fi important ca Adrian Marțian să se țină de promisiune și să mai achite din restanțele financiare către jucători înainte de partida cu CS U?
– La fotbal orice detaliu contează. Și lucrul acesta ar fi important mai ales că echipa trebuie să se poată concentra doar pe ceea ce are de făcut pe teren, respectiv pe îndeplinirea obiectivului. Pe de altă parte, mai știu că victoriile sunt cel mai bun pansament  pentru orice problemă în fotbal și nu altceva. Atunci când câștigi multe lucruri se pot rezolva. Restul sunt detalii care contează și ele în economia unui campionat.

– V-ar fi convenit să jucați acest meci ca și altele, de fapt, pe teren propriu după-amiază sau în nocturnă?
– Ora 11 a devenit total nepotrivită pentru fotbal, iar ziua de sâmbătă e și ea prost aleasă fiindcă multă lume lucrează. Nu mai e ca acum 25-30 de ani când toată lumea se aduna la meci duminică dimineață. E dificil și pentru jucători să se trezească și să se adune până la startul meciului. Vedeți și dumneavostră că astăzi practic nu mai poți controla fotbalistul dacă se odihnește normal sau stă pe tablete sau telefoane performante până noaptea târziu. În plus, avem în lot și mulți fotbaliști străini, neobișnuiți cu orele matinale. Eu aș prefera să jucăm mereu după-amiază sau seara, chiar am dorit să programăm partida cu CS U Craiova vineri seara. Însă, ei au dorit să joace numai sâmbătă seara, iar asta nu ne mai convenea nouă. Avem o deplasare grea la Bistrița vineri seara și nu ne permiteam să pierdem câteva ore importante pentru noi.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Mar. 2014, 12:28 Actualizat: 14 Mar. 2014, 12:29 Seria 2
Pe aceeași temă