Falub respectă Damila: „E singura formație ce ne-a dominat ca joc acasă, însă și UTA are puterea să câștige”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 14:36 Seria 2
Falub respectă Damila:**

Vremurile în care numele grupării din județul Vâlcea era luat în derâdere au apus demult. Prin rezultate și prestații, Damila Măciuca a impus respect în seria de Vest a Ligii a 2-a, iar antrenorul celei mai titrate grupări din afara Bucureștiului are încă în minte cele întâmplate în campania de toamă, la acel spectaculos 2-2.

„Toată lumea a râs de Măciuca și Corona, dar nu întâmplător au ajuns acolo sus. Cel puțin Damila e cea mai bună echipă care a jucat la Arad în acest campionat. E singura formație ce ne-a dominat ca joc acasă, a ajuns destul de ușor la poarta noastră și cu toate astea am fost la puține minute de o victorie. Face un joc bun de contraatac și atac rapid și asta pentru că are destui jucători de mare viteză și tehnicitate în regim de viteză. E foarte important pentru o echipă să aibă fotbaliști ca Popa, Codin, Geantă, Negruț și Voinea. Mi-ar plăcea și mie să am soluțiile ofensive ale Damilei, mai ales că vorbim despre fotbaliști tineri, sub 21 de ani. Însă are și o bună organizare defensivă, nu întâmplător a acumulat atâtea puncte mai ales pe teren propriu. Când o echipă încasează un singur gol pe teren propriu, este clar ce forță are în fața propriilor fani. Toate acestea mă determină să respect Damila Măciuca pentru ceea ce a realizat în acest sezon, însă și UTA are puterea să câștige sâmbătă”, a declarat Adrian Falub, care a mai remarcat și faptul că pe lângă faptul că vâlcenii și-au păstrat nucleul de jucători din tur și-au mai și completat lotul cu fotbaliști de experiență precum Matache, Deaconescu sau Bărbulescu.

Acestea fiind spuse, tehnicianul „Bătrânei Doamne” crede că partida de sâmbătă este cea mai grea dintre cele disputate în startul returului. „E al treilea derby pentru noi, dar și cel mai greu. Dar, ne pregătim cu seriozitate și cu încredere pentru această întâlnire, conștienți de faptul că suntem pe un drum ascendent. Nu am luat gol în ultimele două meciuri și am câștigat șase puncte foarte grele. Și mai știm ceva. Dacă batem la Drăgășani intrăm și noi serios în cărțile promovării, pentru că acum avem a patra șansă, după Corona, Poli și însăși Damila”, a adăugat Falub.

Antrenorul „alb-roșiilor” a vorbit și despre faptul că un astfel de meci important, poate decisiv pentru promovarea în Liga 1, nu se va vedea pe micile ecrane. „Din câte știu eu, Damila nu are contract cu nicio televiziune. E o echipă cu stabilitate financiară și nu depinde de banii de la TV. Probabil, nu le-a convenit oferta televiziunilor și și-au permis să renunțe la acei bani. Noi nu am avut acest lux”, a explicat Adrian Falub.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 14:36 Seria 2
Pe aceeași temă