Falub: „Principalul nostru adversar suntem chiar noi”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 17:41 Seria 2
Falub:**

ASA Târgu Mureș pornește de pe poziția a treia a clasamentului play-off-ului în Seria a II-a a Ligii a II-a. Lupta pentru promovare se va da între CS Universitatea Craiova (17 puncte), Gloria Bistrița (16), ASA Târgu Mureș (15), Metalul Reșița (13), CSM Râmnicu Vâlcea (12) și FC Olt (9).

În prima etapă a play-off-ului, ASA va juca vineri, de la ora 19, cu formația Metalul Reșița, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

„Urmează un nou campionat, un nou pas, un nou obiectiv. Scopul propus de a ne califica în play-off a fost atins, iar acum țelul nostru este promovarea în Liga I. Cel mai important este întotdeauna primul pas. Dacă vom începe bine, vom continua bine. O victorie în jocul cu Metalul Reșița ne-ar oferi entuziasm și încredere pentru ceea ce va urma. Sunt conștient că vom întâlni o echipă bună, care nu întâmplător a încheiat pe locul doi în sezonul regulat, deoarece alcătuiesc un grup bun, care și-a anunțat intențiile să promoveze. Starea de spirit a echipei noastre s-a îmbunătățit, moralul jucătorilor este în creștere, dar din păcate ne confruntăm cu probleme de lot, având mulți accidentați, jucători pe care nu știu dacă îi vom putea recupera până la ora meciului. Meciul cu Reșița este cel mai important din acest minicampionat”, a afirmat Adrian Falub, antrenorul principal al echipei din Târgu Mureș.

În conferința de presă organizată astăzi la Stadionul „Trans-Sil”, antrenorul principal Adrian Falub a declarat faptul că „adversarele din play-off sunt toate dificile, dar principalul nostru adversar suntem chiar noi. Noi ne putem face jocurile ușoare, dar tot noi le putem face dificile”.

Pentru partida cu Metalul Reșița, lotul roș-albastru se confruntă cu unele probleme medicale, dar se speră în recuperarea jucătorilor până la startul jocului. „La Tomozei i-a recidivat accidentarea mai veche, pe care a suferit-o cu CS Mioveni, iar Huiban și Gugu au probleme musculare. Există jucători care pot să-i înlocuiască, însă îmi doresc ca întreg lotul să fie valid la ora meciului. În cel privește pe Stăncioiu, s-a pregătit cu noi o săptămână, dar nu s-a înțeles cu conducerea din punct de vedere al contractului și a plecat”, a spus Adrian Falub.

Verdeș: „Voi face tot posibilul să marchez cât mai multe goluri”
    
„Vor urma zece etape în acest minicampionat de play-off, iar primul joc va fi unul din cele mai importante cu Metalul Reșița, spun asta deoarece sunt în joc 3 puncte și a venit momentul să demonstrăm că suntem o echipă, că avem un caracter puternic, și vom da totul pentru a promova în Liga I. Voi face tot posibilul să marchez cât mai multe goluri și să câștigăm la fiecare meci”, a afirmat Bobi Verdeș, atacantul formației ASA.

Apel către suporteri

Sper ca suporterii și fanii să vină la stadion să ne suțină, chiar dacă e vinerea mare și știu că toată lumea este ocupată acasă, dar poate își pot răpi două ore din timpul lor pentru a ne susține în acest joc important. Ne așteaptă un drum foarte greu. Sunt echipe bune care își propun promovarea. Distanța de puncte în clasament este foarte mică și orice pas greșit poate să te scoată din luptă, dar până la urmă, sunt un grup de jucători cu calitate și trebuie să demonstrăm doar că avem și dorința necesară să promovăm. Îmi doresc să promovez pentru a doua oară în Liga I cu Târgu Mureș”, a afirmat Adrian Falub.

Alianță sudistă împotriva nordului

„Îmi este greu să cred că în acest minicampionat echipele se vor ajuta între ele. Probabil FC Olt va juca fără presiune, neavând licență de promovare, și nu știu care este miza pentru ei, dar nu cred că echipele, două-trei, vor face alianță împotriva altora. Sper să nu se întâmple astfel de lucruri, deoarece fiecare echipă are șansa ei în promovare”, a mai spus Falub.

Articol scris de Sorin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 17:41 Seria 2
Pe aceeași temă