Falub: „Nu știu ce urmează dacă nu promovăm”

10 May. 2012, 13:58 Seria 2
Falub:** „Nu știu ce urmează dacă nu promovăm

Chiar dacă echipa fanion a Aradului păstrează șanse bune de a ocupa locul trei, înfrângerea de la Bistrița, dar mai ales posibilitatea ca Adunarea Generală a FRF să ia dreptul de promovare echipelor de pe locul trei din liga secundă, i-a pus pe gânduri pe „oficialii” utiști. Giovanni Catanzariti a spus deja că va merge pe mâna câtorva tineri de la echipa a doua în caz de nereușită, în timp ce Adi Falub nu merge atât de departe.

„Vom vedea ce va fi, trebuie să promovăm noi. Nu am discutat cu președintele despre ceea ce va urma dacă pierdem orice șansă de a ajunge în Liga 1. Eu doar i-am spus că vin pentru a încerca să prindem locul trei…Întinerire, neîntinerire, UTA e o echipă care trebuie să ajungă în prima ligă, ăsta e cel mai important lucru. E o formație de tradiție, iar acum în Liga 1 sunt unele formații….Să mă ierte toată lumea, cu doi suporteri, iar formații ca UTA sau Poli Timișoara stau în liga a doua. UTA merită să fie în prima ligă, cu jucători tineri, bătrâni, cu Falub sau Gheorghe pe bancă, nu contează”, a precizat antrenorul „textiliștilor”.

Mergând pe firul posibilității ca „Bătrâna Doamnă” să joace și la anul în eșalonul secund, echipa arădeană nu are siguranța că va continua cu Adrian Falub în fruntea staffului tehnic sau strategia adoptată de acesta. „Proiectul meu depinde și de ceea ce se va întâmpla la finalul sezonului. Una e să promovăm de pe locul trei și alta ar fi să rămânem aici, e nevoie de alte planuri. În funcție de ce va fi în iunie, vom hotărî împreună cu conducerea clubului ce e de făcut”, a punctat Falub.

În fine, fostul fundaș așteaptă și el hotărârea Adunării Generale a FRF în legătură cu sistemul de retrogradare-promovare, însă admite că, deocamdată, altele suint prioritățile la Casa Fotbalului. „Nu cred că cei de la FRF se gândesc la noi, ci la Europa League, la scandalul de la Cluj și, de abia apoi, vom urma și noi pe listă. Sper ca în cel mai scurt timp să se rezolve problema promovării pentru că și noi facem parte din fotbalul românesc. Nu știu ce va fi, nu mai contează, noi trebuie să încercăm să ajungem pe locul trei și după vom vedea ce va decide Federația”, a explicat Adrian Falub, care, dacă tot a venit vorba despre derby-ul cu scandal de pe Someș, și-a exprimat și punctul de vedere în legătură cu gestul lui Cadu. „A avut mare curaj, dar nu-l văd prea bine în continuare. S-a pus rău cu fanii lui U. Cluj și asta nu e prea bine pentru el”, a încheiat fostul tehnician al „șepcilor roșii”.

Sursa: Sport Arad

10 May. 2012, 13:58 Seria 2
Pe aceeași temă