Falub: „Nu mulți jucători au demonstrat că vor să rămână la UTA, să vedem ce au de spus la Oradea”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2013, 15:53 Actualizat: 29 May. 2013, 15:54 Seria 2
Falub:  „Nu mulți jucători au demonstrat că vor să rămână la UTA, să vedem ce au de spus la Oradea”

După „dușul rece” de la Râmnicu Vâlcea, „Bătrâna Doamnă” părea să aibă un mic reviriment, însă a căzut din nou în „păcat” odată cu vizita celor de la FC Maramureș. „Textiliștii” l-au enervat din nou la culme pe patronul Adrian Marțian și și-au dezamăgit antrenorul.

„Eu nu o să dau niciodată în jucători, fiindcă îi respect. Dar, la rândul lor, fotbaliștii ar trebui să se respecte pe ei însuși la acest ultim meci. Și apoi mai vorbim despre viitorul fiecăruia dintre ei la acest club. Nu știu câți vor să rămână, sau cel puțin am realizat că la felul cum s-au prezentat la Vâlcea și cu Maramureșul nu cred că-și doresc prea mulți să continue la UTA. Sau, poate, m-am înșelat eu. Vom vedea și la Oradea ce mai au de spus jucătorii. Oricum, ar trebui să dea totul din ei și nu neapărat pentru UTA, suporteri, Falub sau Marțian, ci pentru ei însuși, pentru firma lor de fotbaliști”, consideră Adrian Falub.

Pe de altă parte, tehnicianul arădenilor mai recunoaște că există și o miză a locului 4 în clasamentul seriei de Vest al ligii secunde. În cazul în care iau 6 puncte cu UTA și ACS Poli (care după confruntarea de la Baia Mare ar putea fi deja promovată), FC Bihor îi arunca pe „alb-roșii” pe poziția a cincea.

„Normal că încă ne interesează și locul din clasament. Voi face tot ce ține de mine să pregătesc bine meciul de la Oradea, dar jucătorii sunt adevărații actori. Ei nu trebuie să lase garda jos și oricum să-și schimbe atitudinea de la meciul cu Baia Mare. Am crezut că Vâlcea a fost un accident, dar istoria s-a cam repetat cu Maramureșul și încă într-un moment în care trebuia să ne despărțim frumos de suporterii noștri în acest sezon zbuciumat. Și din nou fac apel la ei ca indivizi, ca fotbaliști. Jucătorii care vor să plece pot să demonstreze că au valoare de alte echipe, iar cei care vor să rămână să arate că noi am greșit când, poate, i-am judecat mai aspru în utimele săptămâni”, a adăugat Falub.

Au trei absențe cu Bihorul, Capătă ar putea fi titular

Mâine seară, arădenii încheie conturile cu actuala stagiune și nu o fac cu cea mai bună formulă de echipă. Stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” nu-i are la dispoziție pe cei mai bine cotați fotbaliști ai echipei. Nenad Kovacevic nu și-a revenit după ruptura fibrilară suferită în confruntarea cu FC Argeș, Maximilano Laso are dureri la mușchii înghinali, iar Vali Badea este răcit. În plus, Patrice Feussi va afla doar în ziua partidei dacă i se va reînnoi contractul de muncă, însă este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, așa că Adrian Falub va opta din nou – cel mai probabil – pentru Dacian Bîrză pentru postul de extremă dreapta.

Tehnicianul arădenilor e tentat să opteze la o formulă de joc ultraofesnivă: 3-3-3-1. În spatele singurului „vârf”, Sindou Dosso, ar urma să evolueze de la dreapta la stânga: Monac, Voiculeț și Capătă. Acesta din urmă ar fi pentru prima oară titular în acest retur, el mai fiind folosit doar la Mioveni, când a și irosit o mare ocazie de gol la scorul de 2-1 pentru argeșeni. „Cu toții au avut mai multe sau mai puține șanse să joace în această primăvară. La Oradea voi opta pentru jucătorii care pot și vor să ducă la bun sfârșit o confruntare oficială, cu un adversar bun”, a explicat Falub.

Cert este că Adrian Marțian nu și-a impus punctul de vedere cu privire la jucătorii pe care nu mai dorește să-i vadă pe teren la ultima apariție a sezonului. Totodată, UTA nu va deplasa o echipă de juniori, așa cum se gândea la un moment dat principalul finanțator al „textiliștilor”.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2013, 15:53 Actualizat: 29 May. 2013, 15:54 Seria 2
Pe aceeași temă