Falub, nemulțumit de Hiago: „Să înțeleagă că așteptările de la el sunt cu totul altele”

Marius ANGHEL 04 Oct. 2012, 14:07 Seria 2

Dintre jucătorii străini sosiți în această vară la UTA, Hiago de Oliveira Ramiro nu a confirmat deloc în „alb-roșu”. Cel puțin până acum, deși a avut destule șanse să o demonstreze, brazilianul de 21 de ani nu pare a avea față de liga secundă din România. La un moment dat, Adrian Falub spunea că elevul său se acomodează mai greu cu fotbalul românesc, mai precis cu faptul că fundașii adverși nu-ți lasă prea mult timp și spațiu pentru a continua o fază, însă de atunci fotbalistul „carioca” s-a mai „remarcat” cu un episod ce nu-i face cinste.

Tânărul „textilist” a produs penalty-ul din care Corona Brașov a marcat golul de trei puncte la Arad, pentru ca la finalul primei reprize brazilianul să-și lase echipa în zece după ce a văzut cel de-al doilea „galben” al partidei. Fără Hiago pe teren și cu Laso titular în poziția sa, formația „textilistă” a tranșat primul său meci în campionat (1-0 la Slatina) și – teoretic – Adrian Falub va confirma în mare parte formația câștigătoare și cu Damila Măciuca. Chiar și așa, antrenorul UTA-ei vrea să-l „scuture” puțin pe elevul său înainte de meciul de duminică dimineața. „O să discut cu el, pentru că vreau să-l responsabilizez mai mult. Trebuie să înțeleagă că așteptările de la el sunt cu totul altele și nu mai vreau să facă erori de genul celora apărute în meciurile precedente”, ne-a mărturisit tehnicianul „alb-roșiilor”.

În altă ordine de idei, echipa fanion a Aradului a refuzat să mai joace un amical cu CS Vladimirescu, formație ce are etapă liberă în Liga a 3-a. La un moment dat, Adrian Falub ar fi dorit să le ofere un antrenament cu joc fotbaliștlor care își revin după accidentări, dar și celor care au evoluat mai puțin în meciurile oficiale din debutul sezonului, însă fiindcă Matei, Bîrză, Weller sau Marcelinho ar putea risca recidive confruntarea de joi a fost anulată.

Buono a plecat, Ricardo ar putea fi noul mijlocaș al UTA-ei

Rotație de cadre în Calea Aurel Vlaicu în plin campionat. După cum v-am informat deja, contractul italianului Davide Buono a fost reziliat pe motive discilinare, dar și pentru că mijlocașul de 22 de ani nu a dat randamentul dorit de Adrian Falub. Fotbalistul crescut de AS Roma a și plecat de la Arad, la „pachet” cu alți jucători refuzați de antrenorul „textilist”.

Locul lăsat liber de jucătorul italian ar putea fi ocupat de un alt fotbalist străin. Sosit odată cu Patrice Feussi – jucător care a și debutat cu brio în campionat – la UTA, brazilianul Ricardo a rămas sub observația lui Falub, care, într-un final, și-a dat acceptul pentru transferul mijlocașului de 26 de ani. „Am hotărât să contăm pe el, însă rămâne de văzut cât de repede îl putem legitima. Ricardo este un fotbalist tehnic, un mijlocaș central care face destul de bine ambele faze și care trage bine și la poartă mai ales cu piciorul stâng”, a spus antrenorul „textilist” despre jucătorul din Țara Cafelei.

Acesta ar putea deveni cel de-al patrulea brazilian din lotul „Bătrânei Doamne”, după atacanții Hiago, Marcelinho și Weller. Dar, la Arad mai joacă un sud-american, este vorba despre argentinianul Maximiliano Laso, care pare și cea mai valoroasă „piesă” utistă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Oct. 2012, 14:07 Seria 2
Pe aceeași temă