Falub: „Jucătorii nu sunt obișnuiți să joace de la ora 11 sau pe terenuri proaste, așa cum e cel de la Vâlcea”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2014, 11:49 Seria 2
Falub:**

Nu mult mai este până la confruntarea dintre CSM Râmnicu Vâlcea și ASA Târgu-Mureș, în partida etapei a II-a a play-off-ului seriei a II-a a Ligii a II-a. Antrenorul principal al roș-albaștrilor, Adrian Falub, și-a luat măsurile de precauție înaintea acestei dispute, atenționându-și și jucătorii față de valoarea acestui meci inportant pentru promovarea în Liga I.

„Ne așteaptă un meci foarte greu din mai multe puncte de vedere. Știm că Vâlcea este o echipă foarte bună pe teren propriu. A pierdut doar cu U Craiova ultimul meci și a mai făcut un egal cu Bistrița, în rest 80% din puncte le-a câștigat pe teren propriu. Noi nu prea am făcut în ultimul timp jocuri prea bune afară și privim cu puțină îngrijorare acest meci, dar, pe de altă parte, în săptămâna care a trecut, am văzut o echipă responsabilă și care se gândește că ne va aștepta un joc important din care este necesar să ne întoarcem cu un punct sau chiar trei puncte. Cred că a venit și rândul jucătorilor să se gândească la importanța acestui meci, deoarece obținerea unor puncte ne-ar pune într-o poziție favorabilă înaintea jocului cu Craiova, pe care îl vom disputa acasă. Sper ca jucătorii să înțeleagă acest aspect și să dea totul la ora partidei”, a afirmat Adrian Falub.

Tehnicianul echipei mureșene mai spune că jucătorii de la ASA Târgu-Mureș nu sunt obișnuiți cu Liga a II-a. „Avem în echipă jucători care nu sunt obișnuiți să joace de la ora 11 sau pe terenuri proaste, așa cum e cel de la Vâlcea, și care nu sunt obișnuiți să evolueze în Liga a II-a, unde felul de a se juca este altfel ca în prima Ligă. Am spus că noi suntem cei care trebuie să ne obișnuim cu Liga a II-a și nu Liga a II-a trebuie să se obișnuiască cu jucătorii de la ASA Târgu-Mureș. Am încercat să-i fac să înțeleagă că este nevoie să fi pregătit și pentru astfel de lucruri, pentru că aici întâlnești echipe care joacă simplu, se blochează și nu te lasă să joci. Mai ales la ore care îți oferă un disconfort din punct de vedere a formei sportive, cu vestiare neadecvate și, din acest punct de vedere, au avut nevoie de acomodare, deoarece avem jucători care, mulți, chiar 15 la număr, cu portarul Stăncioiu, în momentul de față, au evoluat în Liga I. Sper ca meciul cu Vâlcea să fie un nou început, precum a fost și primul din play-off cu Reșița!”, a declarat Falub.

Stăncioiu a semnat cu ASA

În altă ordine de idei, portarul Eduard Stăncioiu a semnat un contract cu ASA Târgu-Mureș valabil până la finalul actualului sezon competițional. Liga2.ro a scris despre acest transfer al echipei transilvănene încă de pe 7 aprilie.

Stăncioiu a venit din postura de jucător liber de contract, înțelegerea cu gruparea roș-albastră putând fi prelungită în cazul promovării echipei în Liga I.

Stăncioiu, în vârstă de 33 de ani, a evoluat de-a lungul carierei la formațiile Sportul Studențesc și CFR Cluj, cu ultima echipă câștigând două titluri de campion, două Cupe ale României și o Supercupă.

Articol scris de Sorin CRĂ‚CIUN
Foto: Valics LEHEL

Marius ANGHEL 25 Apr. 2014, 11:49 Seria 2
Pe aceeași temă