Falub, despre „săgețiile” lui Marțian către elevii săi: „Patronii vorbesc în presă, fotbaliștii răspund pe teren”

Marius ANGHEL 07 May. 2013, 15:12 Seria 2
Falub, despre „săgețiile

Chiar și după cea mai clară victorie a stagiunii (3-0) cu FC Argeș, Adrian Marțian nu a abadonat tonul dur la adresa jucătorilor „Bătrânei Doamne”, precizând că 90% dintre ei nu vor mai îmbrăca tricoul „alb-roșu” și în stagiunea următoare. Utiștilor nu le-a picat deloc bine noul „val” de critici și chiar dacă nu și-au manifestat vocal nemulțumirile, antrenorul echipei a simțit o schimbare în starea lor de spirit.

„Nu mi s-au plâns, dar abătuți i-am simțit demult. Nimănui nu-i convine să se vorbească urât de tine, dar, dacă băteam în deplasare măcar două meciuri vorbeam acum altfel și eu și domnul Marțian și oricine din jurul acestei echipe. Chiar și după victoria de la Corona, patronul a mai avut câte ceva de zis la adresa lor. Dar, părerea mea este că dacă ei se gândesc la ceea ce spune domnul Marțian nu e în regulă. Un fotbalist nu joacă bine doar atunci când e lăudat de patron. În Liga 1 sunt vreo 7-8 șefi care vorbesc mai mult și mai urât decât domnul Marțian despre jucători și atunci ce fac acele echipe, aruncă prospoul? Și pe vremea mea era la fel. Până la urmă, el are o opinie de patron, jucătorul are șansa să demonstreze că nu are dreptate. Dacă sunt fotbaliști care se respectă vor vorbi pe teren”, consideră Adrian Falub.

„Principalul” arădenilor are și o viziune proprie și originală asupra sportului-rege, iar fotbaliștii ar trebui să reacționeze în consecință. „Până la urmă, fotbalul nu e o școală de dans și bune maniere. Aici nu porți papion, trebuie să fi pregătit de orice: să te lovească adversarul, să joci pe ploaie și pe vânt, să se vorbească urât cu tine sau să te înjure lumea în tribună. Dacă patronii au ocazia să vorbească în presă, fotbaliștii pot răspunde în iarbă. Așa că îi aștept să vorbească pe teren la Târgu Mureș. Dacă batem aceste trei meciuri rămase de disputat și jucăm și bine ce o să mai zică și domnul Marțian? Stai că poate am greșit cu unii jucători. Să-i demonstreze dânsului, nouă și suporterilor cine sunt și ce pot! Lamentările nu sunt pentru fotbaliștii adevărați!”, a mai punctat Falub.

În fine, „textiliștii” mai trebuie să fie receptivi și la așteptările tehnicianului lor. „Cea mai importantă miză astăzi este să demonstrăm că suntem una dintre cele mai bune echipe din seria asta. Mă aștept ca jucătorii să aibă o reacție de orgoliu și demnitate, să demonstreze că nu și-au arătat adevărata față în ultimele deplasări și că adevărata față a echipei este cea care joacă acasă. Mai puțin contează cine va juca miercuri seara. Cine intră pe teren va trebui să muncească, să aibă motivația dată de faptul că îmbracă tricoul UTA-ei, dincolo de bani, salarii și prime”, a adăugat fostul fundaș.

În fine, întrebat dacă jucătorii îi pot schimba și lui părerea pe acest final de sezon, în așa fel încât el să aibă ultimul cuvânt asupra lotului pentru campionatul următor. „Pentru mine nu e un trial, ci mai degrabă o confirmare a faptului care au valoare și știu să se automotiveze. Contractul meu cu UTA expiră pe 30 iunie, iar dacă o să-l prelungesc eu voi decide cine rămâne și cine pleacă. Bineînțeles, consultându-mă și cu domnii Marțian, Giovanni și Constantin. Dar, atâta pot spune, într-o lună de zile se mai pot întâmpla multe. Azi, unii jucători au fost buni, apoi slabi, există multe variabile”, a concluzionat Adrian Falub.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 May. 2013, 15:12 Seria 2
Pe aceeași temă