Etapele trec, punctele scad. FCM Baia Mare se apropie cu pași repezi de desființare dacă nu-și stinge litigiile

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 17:08 Seria 2
Etapele trec, punctele scad.** FCM Baia Mare se apropie cu pași repezi de desființare dacă nu-și stinge litigiile

Etapele trec, punctele scad. Se întâmplă la Baia Mare, la echipa ce evoluează în play-off-ul Seriei a II-a, cea care a fost la un pas să elimine Steaua în optimile Cupei României. Mult timp aflată pe prima poziție a Ligii 2, FCM chiar își făcuse speranțe că poate promova în acest sezon, însă iată că probleme financiare o macină din ce în ce mai rău și, dacă nu și le va rezolva în scurt timp, va ajunge să fie exclusă din campionat.

Băimărenii au aflat în ziua meciului cu UTA Bătrâna Doamnă că stau și mai slab în campionat. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis în ședința de pe 11 mai să scadă încă patru puncte grupării antrenate de Dorin Toma fiindcă nu și-a achitat datoriile față de foștii jucători Marius Hodor și Vasile Gherman, astfel că FCM-ul are acum doar 13 puncte în clasament, cu patru mai puține față de cu cât începea play-off-ul. Este a doua depunctare pentru băimăreni, în total acestora scăzându-li-se opt puncte. În plus, clubul are interzis dreptul de a transfera și/sau legitima noi jucători.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea ACS FC Municipal Baia Mare cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 21.04.2016 – 05.05.2016. Comisia a acordat termen în data de 25.05.2016, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Hodor Marius Vasile pentru a evita în continuare depunctarea”, e verdictul comisiei în cazul litigiului dintre FCM Baia Mare și Marius Hodor, unul asemănător fiind dat și în speța Vasile Gherman.

FCM Baia Mare începea play-off-ul cu 17 puncte, iar în cele șase etape desfășurate în acest turneu a înregistrat patru înfrângeri, o victorie și un egal. Ajunsă acum la 13 puncte în clasament, FCM nu mai are nicio șansă la promovare, ba chiar își face griji pentru continuarea activității, deoarece depunctările vor continua dacă litigiile nu vor fi stinse. În cele din urmă se poate ajunge chiar la excluderea din campionat, așa cum a fost cazul echipelor FC Caransebeș și Cetatea Târgu Neamț în acest sezon.  

În iarnă, atunci când mare parte dintre jucătorii aflați în lot decideau să își ceară drepturile la FRF, conducerea clubului a hotărât să îi dea afară sau să ajungă la o înțelegere cu ei, în sensul de a-i lăsa liberi de contract în schimbul banilor pe care îi aveau de primit. Vlad Potecu, Mădălin Popa, Dănuț Ivănică, Ionuț Bratimă, Dragoș Ganea și Cătălin Savin au fost jucătorii care în iarnă s-au despărțit de FCM. În acest moment, echipa are litigii cu Marius Hodor, Dragoș Ganea, Radu Leonte, Vasile Gherman și Octavian Ormenișan.

Clasamentul actual al play-off-ului Seriei a II-a:

1.     UTA Bătrâna Doamnă     6     3     3     0     11-7     32 pct.
2.     Chindia Târgoviște     6     3     2     1     10-6     31
3.     Gaz Metan Mediaș     6     3     1     2     10-8     31
4.     CS Mioveni     5     2     1     2     8-8     24
5.     FC Brașov     5     1     0     4     9-15     22
6.     FCM Baia Mare*     6     1     1     4     9-13     13
*penalizată cu 4 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 17:08 Seria 2
Pe aceeași temă