Echipele hunedorene, afectate puternic de criză

Medrea Nicoleta 04 Feb. 2009, 11:31 Seria 2
Echipele hunedorene, afectate puternic de criză

Deși oficial nu admit, cele trei grupări de fotbal de ligă secundă din județ – Minerul Lupeni, Jiul Petroșani și Mureșul Deva – se confruntă cu probleme financiare. Doar așa se explică faptul că în această iarnă toate cele trei echipe de Liga a II-a din județ au renunțat să-și deplaseze loturile de jucători în cantonamente costisitoare preferând să facă pregătirea în propiile baze sportive. Dacă Minerul Lupeni nici nu și-a propus măcar un stagiu centralizat în afara propriei baze de antrenament, cluburile Jiul Petroșani și Mureșul Deva au renunțat la cantonamentele pe care anul trecut le-au efectuat în afara țării – Croația și respectiv Ungaria. Mai mult, cele două echipe au renunțat chiar și la perioadele de pregătire pe care la începutul anului le aveau programate în locații din România și  preferă să se pregătească pe terenurile locale.
 
"Minerii" sunt pe geantă

Surse din cadrul clubului din Petroșani susțin că jucătorii nu și-au mai primit salariile de trei luni, iar echipa nu are bani nici măcar pentru vizita medicală care trebuia efectuată la sfârșitul săptămânii trecute, la Craiova. De asemenea, gruparea petroșeneană se va lipsi și de partidele amicale cu adversari puternici, preferând să întâlnească echipe din județ ca Retezatul Hațeg, AS Lonea sau CS Vulcan.
 
Mureșul se pregătește la ștrand

Mureșul Deva a renunțat la cantonamentul montan programat pentru această iarnă, antrenorul Gheroghe Barbu considerând că este inutil un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile când până la începerea returului a rămas mai puțin de-o lună.
"Nu mai plecăm niciunde. Nu are rost să mergem 10 zile în cantonament unde tot pe pregătire fizică ar fi trebuit să punem accent. Asta am făcut de la reluarea pregătirilor și până acum. Antrenament fizic putem face și la Deva, păcat că o facem pe suprafețe dure, prin parcuri sau pe asfalt. Jucătorii abia au pus piciorul pe minge de câteva zile, noroc că am găsit terenurile sintetice de la ștrand (Ștrandul Municipal din Deva – n.r.)", a spus tehnicianul.
 
Fără transferuri tari
 
Cele trei grupări hunedorene nu au excelat nici la capitolul transferuri nefiind dispuse să "investească" bani în aducerea de jucători. Toate caută să înregimenteze jucători cu experiență dar ieftini sau liberi de contract ori să împrumute juniori care sunt sub angajament cu alte cluburi. Din acest motiv, Mureșul a bătut palma până acum cu doar doi jucători – Dorel Zamfir și Adrian Albinaru, și mai are patru jucători în probe: Mila (Liberty Salonta), Pârvu (Gaz Metan Târgu Mureș), Florea (Gaz Metan Craiova) și Baicu (Gloria Bistrița).

 

Medrea Nicoleta 04 Feb. 2009, 11:31 Seria 2
Pe aceeași temă