Duru: „Gloria Bistrița nu are surse de finanțare”

Marius ANGHEL 19 May. 2014, 15:49 Seria 2
Duru:**

Directorul Sistemului Național de Licențiere, din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în cazul clubului Gloria Bistrița, aflat în insolvență, s-a decis neacordarea licenței din cauza datoriilor acumulate în ultimul an și a neîndeplinirii promisiunilor asumate în planul de reorganizare.

„Gloria Bistrița a acumulat datorii în anul 2013, pentru că nu are surse de finanțare. Acele previziuni pe care le-au trecut, nu s-au împlinit. Era vorba că primăria va cumpăra stadionul, nu s-a întâmplat, că o datorie din transferul jucătorului Moraes la Metalurg va intra în conturile clubului, nu s-a întâmplat nici asta. Pe creanțe, chiar dacă sunt certe și eligibile, nu te poți baza, pentru că trăim într-o lume în care contractele nu se respectă. Rapid, Bistrița au intrat în insolvență, ceea ce arată că au încălcat principiul continuității activității. Aceste cluburi nu ar fi trebuit să primească licența, iar regulamentul de licențiere nu ar fi trebuit să permită ca grupările care intră în insolvență să poată participa în Liga I”, a adăugat Duru.

Președintele Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere din cadrul FRF, Mihai Micu, a declarat că din punctul instanței pe care o conduce atât FC Rapid, cât și Gloria Bistrița, nu puteau face față în Liga I din punct de vedere financiar: „Motivele au ținut de aprecierea comisiei că cele două cluburi nu pot face față din punct de vedere financiar derulării activității sportive în Liga I, pentru sistemul competițional pentru care s-a solicitat licența”, a spus Micu.

Articol scris de Andrei Mazurchievici (Mediafax)

Marius ANGHEL 19 May. 2014, 15:49 Seria 2
Pe aceeași temă