Dulcea schimbă sistemul de joc la Vâlcea: „Sunt adeptul fotbalului ofensiv”. Pe cine au ofertat oltenii pentru postul de secund

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 15:30 Seria 2
Dulcea schimbă sistemul de joc la Vâlcea:

Noul antrenor al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Adrian Dulcea, a pus la punct la antrenamentele din această săptămână unele schimbări pentru cele zece etape rămase de disputat în play-out-ul Ligii 2. Dulcea intenționează să renunțe la sistemul folosit în acest sezon de fostul antrenor, 4-2-3-1, care a condus la un joc defensiv, în favoarea unui 4-1-4-1, care propune o așezare mai ofensivă.

CSM a dezamăgit în acest sezon, în primul rând prin jocul defensiv etalat meci de meci, bazat în special pe mingi lungi pe vârf, dar și prin rezultate, după ratrarea play-off-ului.

Noul tehnician va debuta sâmbătă în postura de antrenor principal al unei echipe de Liga a II-a, în meciul din Zăvoi, cu Metalul Reșița, unul care se anunță facil pentru vâlceni. Fost atacant, Dulcea și-a făcut timp de opt ani junioratul la Vâlcea și, pe când avea doar 16 ani, a jucat jumătate de an și la Chimia, antrenată atunci de Lucian Catargiu, după care a fost transferat la Oradea. „Sunt foarte motivat, vreau să facem lucrurile foarte bine, să avem un început bun, să câștigăm jocul acesta, cu Reșița. Sper să creez un sistem cât mai ofensiv. CSM a fost o echipă defensivă, care însă a fost aproape de play-off, numai ghinionul a făcut să nu fie între primele șase echipe. Sunt adeptul fotbalului ofensiv, făcut printr-o construcție elaborată, bazat pe o posesie cât mai îndelungă, cred că vom reuși să ne creăm ocazii și să și marcăm. Important este să fim atenți și să obținem cât mai rapid salvarea matematică”, a declarat Adrian Dulcea.

Fostul vârf va începe în scurt timp și Școala de Antrenori, pentru a obține licența. „Urmează să fac cursurile Școlii de antrenori, am fost secund la FC Argeș, am antrenat și SCM. Sunt masterand în performanțe sportive, iar Școala de Antrenori este un lucru pe care trebuie să îl fac cât mai rapid”, a mai spus Dulcea.

Teleșpan, ofertat ca secund

Pentru săptămâna viitoare, Adrian Dulcea își va alege și un antrenor secund, care se va alătura actualului staff. Prima dintre opțiunile sale este fostul jucător al Chimiei, Dumitru Teleșpan, cel care l-a crescut timp de opt ani, la juniorii echipei locale din Vâlcea.

Actualmente antrenor la Posada Perișani, formație care activează în Superliga Vâlcea, Dumitru Teleșpan va da un răpuns la ofertă în zilele următoare, după ce se va consulta cu conducerea actualei sale echipe.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 15:30 Seria 2
Pe aceeași temă