Dorinel Munteanu revine la Reșița. Va face echipă cu Oprița pentru a ataca promovarea

Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 15:12 Seria 2
Dorinel Munteanu revine la Reșița.** Va face echipă cu Oprița pentru a ataca promovarea

Plecat la jumătatea lui iunie 2014 de la Metalul Reșița către Azerbaidjan, acolo unde a preluat, ca antrenor principal, echipa FC Qabala, Dorinel Munteanu va reveni pe banca formației bănățene din Liga a 2-a, anunță Expres de Banat. Liber de contract din decembrie, după ce a a stat doar șase luni la gruparea din Asia, recordmanul de selecții în naționala României se întoarce la Reșița în funcția de director tehnic.

Munteanu va avea același rol la Metalul, acela de a-l ajuta pe antrenorul Daniel Oprița în tentativa de a recupera handicapul de șapte puncte pe care rosso-nerii îl au față de liderul Seriei a II-a, ACS Poli Timișoara.

Patronul Cătălin Rufă a prins curaj prin această revenire și anunță transferuri spectaculoase în încercarea de a readuce Reșița pe prima scenă a fotbalului românesc. În Valea Domanului sunt doriți jucători ca Dragoș Firțulescu, Valentin Negru, Robert Elek, Răzvan Patriche sau Florin Pop și, conform aceleiași surse, se discută și despre revenirile lui Marius Tomozei sau Andrei Tînc.

„Am vorbit zilele trecute cu Dorinel, mi-a spus că vrea să-l ajute de Daniel (n.r. Oprița), lucru pe care l-a făcut și până acum, și că e dispus să stea pe bancă. E un câștig pentru echipă. Avem în vedere și o serie de jucători, cu unii chiar am purtat discuții, pentru că, sincer, eu încă mai cred în promovare. Vor veni sigur patru sau cinci jucători”, a declarat Rufă pentru expressdebanat.ro.

La precedenta sa implicare la Metalul Reșița, Dorinel Munteanu era numit de Cătălin Rufă în diverse forme: „și patron, și șeful antrenorilor, e un manager general, e un fel de Ferguson la Manchester United”. Munti este un apropiat al primarului municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, cel care l-a numit reprezentant onorific la Metalul.

În această iarnă, Metalul s-a despărțit de jucătorii Mădălin Ciucă (CSMS Iași), Adrian Pascal (FC Caransebeș), Alexandru Giurgiu, Adrian Stoica (FC Caransebeș), Alin Roman, Vișan Crețu, Andrei Vaștag și Laurențiu Breșneni. Pe aceeași listă ar putea apărea și Alin Liuba și Albert Voinea.

Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 15:12 Seria 2
Pe aceeași temă