Dorinel Munteanu, manager general la Metalul. Rufă: „E un fel de Ferguson la Manchester United”

Marius ANGHEL 13 May. 2014, 17:26 Seria 2

Egalul din ultima etapă și vestea că CS Universitatea Craiova și Gloria Bistrița nu au primit licența pentru Liga I i-a determinat pe conducătorii echipei Metalul Reșița să producă un șoc la formația din Liga a II-a. Cătălin Rufă, patronul rosso-nerilor, a ales să completeze staff-ul tehnic cu Dorinel Munteanu, persoană pe care o numește „și patron, și șeful antrenorilor, e un manager general, e un fel de Ferguson la Manchester United”.

Metalul își propune astfel, după numirea lui Dorinel Munteanu, promovarea în primul eșalon, obiectiv deloc imposibil, având în vedere să mai sunt cinci etape până la finalul play-off-ului, iar reșițenii au patru puncte în spatele locului doi promovabil ocupat de CSU.

Munteanu, care era implicat și până acum la echipa bănățeană în calitate de consilier al primarului Mihai Stepanescu, l-a ajutat pe Marian Pană cu sfaturi, ba chiar mai mult, a și băgat sume importante în echipă.

De astăzi însă, rolul recordmanului de selecții în naționala României este mult mai important. ,,Va fi un fel de director tehnic. Sunt foarte fericit că a decis să se alăture acestui proiect. El e partenerul meu, e acționar, e implicat la fel de mult ca mine. Era normal să se producă un șoc, vrem să le redăm puțin entuziasmul băieților. Va face totul ca să promovăm. Venirea lui e un mesaj clar, Reșița vrea promovare. În momentul ăsta e și patron, și șeful antrenorilor, e un manager general, e un fel de Ferguson la Manchester United”, a explicat Rufă pentru Express de Banat.

Munteanu: „Să facem echipa să promoveze”

Tehnicianul care a câștigat campionatul României cu Oțelul Galați a recunoscut că se implică total la Metalul Reșița începând de astăzi și a confirmat că va colabora în continuare cu frații Pană. ,,Important este ca obiectivul nostru să se îndeplinească. Asta ne dorim cu toții, să promovăm. Eu vreau să ajut echipa, să fac jucătorii să înțeleagă faptul că avem încredere în ei. Vreau să am o colaborare foarte bună cu Marian și Costel Pană și să reușim să facem echipa să promoveze”, a declarat, pentru sursa citată, Munteanu.

Colaborare de bun augur

Marian Pană nu e deranjat de faptul că Dorinel Munteanu a fost oficializat ca manager general, ci dimpotrivă, salută această alegere. ,,Dorinel e de mult lângă noi. Eu sper să fie benefică pentru băieți implicarea lui. Ne-am făcut și noi niște calcule și ne-am dat seama că putem să promovăm. Trebuie să profităm de momentul ăsta. Nu s-a pus în niciun moment problema plecării mele, nu s-a schimbat nimic, doar că Dorinel e acum mult mai aproape de noi. Ar fi o prostie să mă supăr eu că a venit Dorinel să ne ajute. Oricine are de învățat de la el și sper să fie de bun augur implicarea lui mult mai serioasă”, a spus Pană.

Marius ANGHEL 13 May. 2014, 17:26 Seria 2
Pe aceeași temă