„Dacă se motivează că sunt anti-Timișoara, asta e”. Spre deosebire de arădeni, Alexa își stimulează jucătorii cu trecerea pe primul loc

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 Oct. 2014, 12:07 Seria 2

ACS Poli revine în weekend la Pâncota, pe terenul pe care a suferit cele mai neașteptate eșecuri. Tehnicianul timișorenilor se așteaptă la un meci greu și din cauza condițiilor de la arena „șoimilor”, dar e convins că elevii săi pot obține cel de-al patrulea succes consecutiv în B2. Dan Alexa nu s-a arătat foarte deranjat că motivația gazdelor e una „anti-Timișoara” și spune că el are mai multe variante pentru a-i face pe jucătorii săi să fie determinați.

„Ne aflăm în fața unui meci important, împotriva unei echipe care ne-a eliminat din Cupa României. O echipă organizată, cu jucători masivi, bine determinată și cu siguranță nu vom avea un meci ușor. Starea terenului am înțeles că e foarte proastă. Indiferent cum va fi mergem să câștigăm, putem, suntem într-un moment bun. Pâncota a înscris șapte goluri în ultimele două partide acasă. Au un stil de joc mai aparte, sunt foarte periculoși”, a declarat Dan Alexa.

Bănățenii au și alte motive de a triumfa cu Șoimii Pâncota, a cedat până acum de două ori cu 3-2 în Cupa României. „A trecut ceva timp de atunci, în special acasă fac meciuri bune. Puțin cât l-am cunoscut pe domnul Piroș e genul de om care arde, e foarte determinat. Îl apreciez foarte mult, am văzut că are două promovări în trei ani, nu e ușor să ții o echipă. Țin să-l felicit, și-a creat o echipă bună, ne-a dat nouă trei goluri. A înscris de cinci ori contra Caransebeșului”, a continuat „Chirurgul”.

Antrenorul lui ACS Poli își dorește neapărat ca echipa sa să-și mărească recordul din ultimele trei runde: „E un teren, care am înțeles că e greu, noi am jucat ultima dată în condiții foarte grele. Dar trebuie să câștigăm. Voi încerca să mă adaptez la ceea ce va fi. Normal că înfluențează. Trebuie să avem atitudine, să păstrăm linia pe care o avem. Tot ce am câștigat în aceste zece zile e datorită determinării, sperăm să avem poate chiar mai multă”.

Dan Alexa nu va putea miza în județul Arad pe Alex Lazăr, care va suferi o intervenție minoră la genunchi și va lipsi o lună de zile, de asemenea nici Vlad Dragomir nu va fi în lot pentru că e la lotul U16, Ovidiu Petre ar putea fi menajat iar Keita e suspendat datorită cumului de „galbene”.

„Dacă pe ei asta îi motivează…”

Fostul închizător al lui Poli nu s-a arătat surprins de faptul că gazdele se motivează și prin rivalitatea arădeană-timișoreană. „Dânșii sunt chiar foarte motivați, bravo lor. Fiecare se motivează în felul lui, dacă se motivează că sunt anti-Timișoara, asta e. Pe noi trebuie să ne motiveze foarte mult că trebuie să obținem a patra victorie (consecutivă), că putem trece pe primul loc, e frumos să ai o linie de victorii și mai multe stări, prin care știu eu să-i motivez pe jucători”, a conchis Alexa.

Jocul Șoimii Pâncota – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11, în runda a X-a a Ligii a II-a. Alb-negrii sunt la doar două puncte de prima poziție, ocuapată de Metalul Reșița, echipă care are însă un joc în plus.

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 Oct. 2014, 12:07 Seria 2
Pe aceeași temă